vineka

Vynikající kniha. Komisař mi sedl od první chvíle. Skvělý styl psaní. Je s podivem, že kniha byla napsána téměř před 20 lety a teprve nedávno vyšla u nás. Člověk by si řekl, že téma knihy a zvěrstva, se dějí až v nedávné době. Bohužel toto téma tu bylo od pradávna, bylo a ještě bude. Hrůza.
Jistě si přečtu i předchozí díly. Knihu doporučuji plným počtem hvězdiček.

Chytlavá, dobře čtivá kniha. Od Karin mám přečtené všechny její knihy a mohu doporučit i tuhle.Děj je ze starší doby, nicméně je s podivem nahlížet do věcí, které tehdy byly běžné, hlavně diskriminace ze všelijakých důvodů. Plný počet hvězdiček.

Při čtení recenzí viz. níže, u mne naopak převládal pocit deja vu Milénia. Ačkoliv je příběh jiný, nacházím podobné prvky jako u trilogie Stiega Larssona. O knize jsem nikde nečetla, natož pak slyšela reklamu, a že se o knihy jó zajímám. V knihově jsem na ni narazila náhodou, při procházení novinek a upoutal mne přebal knihy. Styl je bravurní, po dotčení knihy u mne převládl pocit, že mne po dlouhé době kniha tak dostala a vzbudila rozpoluplné pocity a pochopení záporné postavy. Vzbudila ve mě zájem a dychtivé očekávání druhého dílu. Je šokující, jaký vliv má minulost na naši budoucnost. Plný počet hvězdiček.

Okometovat tuto knihu, snad ani nejde. Přijde mi divné hodnotit. Počet hvězdiček za tak hrozný obsah, bohužel pravdivý. V porovnání s triviálními problémy a starostmi, které řešíme dnes a denně, mi to nepřísluší.
Po dočtení zjistím, že na dnešek připadá v kalendáři významný den -
Den památky boje obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti.

Vynikající prvotina s vtipnýmí prvky. V závěru knihy mi přišla na mysl podobnost s úsměvnými scénkami ve Stoletém staříkovi.

Nemohla jsem ji dočíst, ale zároveň ji nedočíst. Stále jsem se k ní vracela v mysli, ač jsem během ní četla další knihy. Téměř 20 let od vydání je příběh jakoby ze současnosti.

Tak dlouho jsem krimi snad nečetla. Trvalo mi týden, bez chuti a zájmu, vlastně s povinnosti, knihu dočíst. Vyjímku tvoří první stránky, které vás vtáhnou, nabudí a těšíte se na četbu, ale zdlouhavé blábolení o ničem vše kazí.
Abych knize jen nekřivdila. Chápu, že ji napsal kriminalista, tudíž nahlédneme do jejich detailní práce, která u jiných krimi není popsaná, protože je pro čtenáře nezajímavá.
Autor to riskl, ale jak je již zmíněno v předchozím komentáři, vydavatel ho má buď v oblibě, nebo nad ním drží ochranou ruku. Jinak by tu knihu seškrtal na polovinu stran.

Pvní kniha, kdy s plánovanými obětmi, nesoucítím. Ba co víc, přeju jim to. Na spravedlnost se už nedá spoléhat. Vlastně jim nic jiného, než pomstít se, nezbývalo.

Knihu o temném podsvětí rádoby podnikání jsem nikdy nečetla a s nadsázkou bych si troufla říct, že přečíst si to osoby, které podobným způsobem života žiji, rázem by bylo mafiánech.
Popis je surový a detailní.

Severskou krimi napsanou takovým stylem jsem ještě nečetla. Odhalení vraha až na posledních stránkách, kterého bych vůbec netipovala. Jen jsem mi některé pasáže zdály, jako by do příběhu nezapadaly a vůbec nechápu, proč se tam vůbec vyskytly.

Nechápu knihy, kde není vyřešen ve všech směrech konec. Taková polovičatost!