ViolettaCh. ViolettaCh. komentáře u knih

Čas hvězd a mandragor Čas hvězd a mandragor Miloš Václav Kratochvíl

Čtivý historický román se odehrává na dvoře císaře Rudolfa II., přibližuje dobovou atmosféru a vykresluje postavy nám známé i neznámé z hodin dějepisu.

31.05.2020 4 z 5

Brožík - Byl jsem nejslavnější - Životní příběh malíře Václava Brožíka Brožík - Byl jsem nejslavnější - Životní příběh malíře Václava Brožíka Zora Dvořáková

Příjemně čtivý životopisný román o malíři, pocházejícím z chudého prostředí, který se jen díky svému talentu a píli stal nejvýznamnějším českým malířem historické malby 19. století. Velkého uznání dosáhl i v zahraničí, hlavně ve Francii, kde žil v posledních letech svého nedlouhého života (dožil se 50 let) a získal Řád čestné legie.

30.05.2020 4 z 5

Kapitoly z dějin evropské politiky do roku 1648 Kapitoly z dějin evropské politiky do roku 1648 Aleš Skřivan

Učebnice pro studenty historie, dobře pojatá, přehledná, srozumitelná.

22.06.2020 5 z 5

Kapitoly z dějin mezinárodních vztahů 1648 - 1914 Kapitoly z dějin mezinárodních vztahů 1648 - 1914 Aleš Skřivan

Dobře pojatý učebnicový materiál pro studenty historie, přehledně a podrobně sepsáno.

22.06.2020 5 z 5

Harry Potter 1–4 (box) – První čtyři roky v Bradavicích Harry Potter 1–4 (box) – První čtyři roky v Bradavicích J. K. Rowling (p)

Fakt nechápu ten hype kolem Harryho Pottera! Jednou jsem to chtěla číst, ale ten styl autorky je naprosto nesnesitelný, obsahově kravina, to se fakt nedá.

31.05.2020

Vianočná nádielka Vianočná nádielka Dominik Dán

Vždycky se těším na dobu v půli roku na začátku léta a stejně tak na prosinec. V této době vždy dostaneme dáreček v podobě nové dánovky. Ani tato poslední nezklamala. Zatímco téměř celé osazenstvo vraždařské kanceláře 141 slavilo Vánoce v rodinném kruhu, Otík Hanzel, sloužící vánoční službu, se měl co otáčet, když se mu dostalo bohaté nadílky v podobě rovnou tří smrťáků. V jednom ze dvou rozlousknutých případů mu sekundoval kolega z obvodu. Třetí případ se nakonec ukázal jako případ pro okres, tak se ho Ota zbavil. Knihu jsem jako již tradičně poslouchala v audioverzi v podání pana Mňahončáka, které bylo jako obvykle suprové.

21.12.2024 5 z 5