viweb komentáře u knih
Za mě ano! Ve 3/4 jsem si tipla vraha a povedlo se! Četlo se to dobře a samo. Přečteno ve slovenštině. Doporučuji
Zajímavý námět i zpracování příběhu. Vadilo mi akorát protivné hroucení se arisokratickych dam v různých běžných životních situacích. No jestli jsou i dnešní anglické dámy takové "cimprlíny" tak potěš koště!
Jeden z nejzapeklitejších případů Oldřicha z Chlumu. Mě se to líbilo, jenom jedna věc mě vadila. Ve všech situacích se pan Oldřich rozhodne správně a bez chybičky jakoby to ani nebyl člověk. Tentokrát to bylo rušivé. Jinak nemám co vytknout. Doporučuji.
Poslechnuto jako audiokniha, velice příjemně namluvil Jan Vondráček. Zajímavý případ, napětí po celou dobu až do konce. Příjemně strávený čas.
Tak to byla síla! Přečteno ve slovenštině a to je zážitek! Tolik hnusu a stoky tolik násilí a manipulace smekám před autorem že se z toho vymotal a děj neztratil na přitažlivosti. Akorát nesouhlasím s prohlášením na začátku knihy "Tento príbeh a jeho postavy sú dielom autorově fantázie. Opísané konanie štátnych a samosprávnych inštitúcií, súkromných podnikov i veřejných činitelov je fiktívne"
V životě to bývá obráceně, že?
Poslechnuto jako audiokniha. Příjemné, sympatické postavy. Chvílemi jsem se v množství konšelů ztrácela ale to bylo jenom o mojí pozornosti. Další skvělá kniha od pana Vondrušky.
Přečteno ve slovenštině což je zážitek. Moc pěkně napsáno a výstižný název. Já doporučuji přečíst.
Poslechnuto jako audiokniha. Pěkné, zamotané, napínavé až do konce.
Opět skvělá, přečtená ve slovenštině což je samo o sobě zážitkem. Část děje z minulého režimu protkáno se současností. Zajímavý vývoj děje, za mě slušná kriminálka. Doporučuji
Zajímavý příběh v okouzlující prostředí. Za mě jednou a dost. Do Rušilo mě hodně podrobné vyprávění minulosti na úkor aktuálního vyšetřování vraždy. Obálka je moc pěkná.
Pane Bože! Co tím vším chtěla autorka říct? Prvních 133 stran se hrdinka utápí v žalu a výčitkách a pak se na posledních 8 stranách stane tolik věcí! Tomu bych možná rozuměla, ale pochybuji že by to takhle fungovalo v reálném životě. Pokud se takováhle tragédie stane a vy máte malé dítě musíte se sakra rychle pozbírat, zorientovat a fungovat! Lítost hrdinky mi přišla přemrštenáa a byla zbytečně dlouho pripominaná a otravná. Za mě zklamání!
I na 48 stranách se dá napsat mini krimi příběh. Byla jsem mile překvapená, přečteno u odpolední kávy. Téma zajímavé příjemné zpracování a sympatické postavy. Milá malá brožurka.
Klasika. Děj se táhne ale neunavuje, není protivný a v pravé chvíli se zvrtne nečekaným směrem. Drží soustředění čtenáře až do poslední věty. Nechápu akorát poslední úmrtí v knize. Proč? K čemu? Nic to ale neubírá na přitažlivosti. Poslechnuto jako audiokniha, příjemně namluvil Petr Jeništa.
Pěkné, napínavé, uvěřitelné. Postavy sympatické. Děj má spád. Přečteno ve slovenštině - zážitek. Těším se na další knihu.
312 stran... Podle mě by stačila polovina. Autor ke čtenáři mluví jako kdyby byl zapomětlivý, malý nebo nechápavý. Mě tento styl urážel a vadil. Hodně to sráží požitek ze čtení. Za mě teda opravdu NE! Jediné pozitivum je, že se hodí do čtenářské výzvy jinak bych byla nejenom znechucena ale i naštvaná nad ztrátou času věnovanou čtení tohoto "díla". A při tom takový silný příběh a potenciál!
Za mě jednou a dost! Nelíbilo se mi to, styl napsání, průběh děje, popis místa ani historické odrobnosti o kulturách. Zklamání! Neoslovilo mě to, ale kniha se mi hodí do čtenářské výzvy.
Poslechnuto jako audiokniha, namluvil Jaroslav Plesl. Mě se to moc líbilo, musím říci že více než denník aristokratky. Odpočinkový příběh, připadal mi i realistický. Doporučuji přečíst nebo poslechnout.
Četlo se to moc dobře. Krátké kapitoly, zajímavá zápletka ke konci knihy se mi nelíbilo jak asi ve 3 kapitolách autor opisoval celkem zbytečně zeširoka jak umístí tajně policajta do basy. Za mě zajímavý i tím, že jsem to přečetla ve slovenštině. Doporučuji
Poslechnuto jako audiokniha, bravurně namluvil Vojta Dyk. Doporučuji poslechnout pro lidičky kteří nemají rádi tenhle druh literatury. Vojta je bravurní a posluchač si to moc užije stejně jako já. Doporučuji! Děj vtipný, nesourodý, bizarní. Pobavila jsem se
Mě se to nelíbilo. Zmatečné, nezáživné děj skákal z přítomnosti do minulosti a zpět což na mě působilo rušivě a některé kapitoly mi přišli jako úplně zbytečné o ničem nevypovidajicí, nic nedokreslující.
Škoda.