vodnář

Kniha obsahuje řadu zajímavých informací, které pro mě byly nové. Kniha je poměrně obsažná, obsahuje též "magickou kuchařku". Detailní popisy a návody na magické rituály jsem přeskakovala, přesto považuji knihu za přínosnou pro získání základních informací o magii.

Téma zajímavé, bohužel napsané nečtivým způsobem.

Čtivě a přesvědčivě napsaná kniha, kterou doporučuji především striktně vědecky uvažujícím lidem, protože je zde vědecky popsán způsob naší "nevědecké" existence.
Srozumitelně je v knize popsán určující vliv podvědomí na náš život a nesmrtelnost lidské duše.

Hvězdičky dávám za informace, které umožní člověku úplně jiný pohled na lidstvo jako celek i na úlohu a význam jednotlivce v tomto celku. Hvězdičky ubírám za přílišnou rozvláčnost knihy, časté opakování stejných myšlenek, což mě později vedlo k tendenci části textu jen letmo přelétnout očima případně i přeskočit. V podstatě jsem byla ráda, že už jsem na konci knihy.

Kniha je psána jasně a srozumitelně , bez zbytečné "vaty". Obsahuje celou řadu návodů, jak používat tarotové karty k sebepoznávání. Knihu ocení především ti, kdo už mají s tarotovými kartami nějakou zkušenost.

Na knize je nejhezčí obrazová část, která vynikne na kvalitním křídovém papíru. Textová část je slabší, moc mi toho nedala (asi jako cukrová vata na špejli - za chvíli nevíte, že jste něco jedli).

Kniha má dvě části, psané dvěma autory. Část psaná panem Špůrkem vás seznámí se základními pojmy používanými v astrologii. Je psána srozumitelně, čtivě a pochopitelně. Druhá část (musíte knihu obrátit) se věnuje astrologii z pohledu mytologie a pocitového přístupu k významu planet a znamení. Obě části se vzájemně doplňují a vytvářejí tak harmonický celek, který stojí za přečtení.

Astrolog v knize najde několik podnětných informací, ale jako celek je kniha pro běžně užívanou astrologii málo použitelná. Autorka hodně pracuje s aspekty, které se běžně v astrologii příliš neužívají. Plusem knihy je pochopitelnější vysvětlení jednotlivých sabiánských symbolů než je tomu v knize Dane Rudhyara, ale samotné přečtení knihy nenaučí používat sabiánské symboly, neboť, jak se zdá, je to více záležitost intuitivního vnímání.

Jedna z nejlepších autorových knih. Velmi dobře napsaná, naprosto vás strhne svým dějem, takže máte chuť přečíst knihu najednou. Neočekávaný závěr, který dává podnět k filosofickým úvahám o budoucnosti lidstva.

Kniha podává základní informace ke kabale, ale chybí jí hlubší filosofický pohled. Při čtení knihy vyvstává řada otázek, které kniha ovšem nezodpoví. Jde spíše o informační brožuru s hezkým grafickým zpracováním, ale pro hlubší studium kabaly je nutno hledat jinou literaturu nebo spíše učitele.

Odborná kniha. Laikovi příliš neřekne, je zapotřebí znát odborné lékařské výrazy, se kterými se v knize běžně pracuje. Navíc je stará již skoro 20 let, takže je otázkou, nakolik výzkum v této oblasti pokročil. Laik si z ní odnese poznání, že problematika syndromu demence je mnohem složitější, než je možná v běžné populaci vnímáno.
Vzhledem k tomu, že nejsem lékařsky vzdělána, nemohu tedy ani hodnotit odborný přínos knihy.

Pěkně a srozumitelně napsaná kniha. Informace zde obsažené považuji za velmi cenné pro práci s horoskopy.

Kniha, která mě potěšila. Je příjemné vědět, že i mezi odborníky jsou lidé moudří a vědomí.

Přehled nejčastějších onemocnění, popis příznaků a způsobů léčby. Kniha poskytuje pouze základní nejdůležitější informace o nemocech. Pokud chce někdo získat podrobnější informace o určitém onemocnění nebo skupině chorob, je lepší sehnat specilizovanější literaturu nebo seriózní informace na internetu.

Komplet jsem si koupila především kvůli grafickému zpracování karet velkých arkán. Ráda s nimi pracuji ( vykládat se dá i bez malých arkán ). Doprovodnou knihu jsem přečetla jen jednou a odložila ji. Moje hodnocení (5 hvězdiček) patří kartám.

Dobře napsaná a srozumitelná kniha. Doporučuji všem zájemcům o studium astrologie.

Řada návodů (rozkresů) na křížkové výšivky, kterými lze vyzdobit domácnost nebo oblečení. Na své si přijdou hlavně milovníci květin.

Najdete zde celou řadu nápadů (včetně rozkresů) na ozdobení bytového textilu nebo i na obrázky na zeď.

Kniha obsahuje návody a rozpisy na výšivky v křížkovém a v plném stehu. Převážnou část předloh v křížkovém stehu jsem využila pro tvorbu obrázků na zeď. Křížková výšivka hezky vypadá, bavlnky si i po letech zachovávají své barvy a navíc vyšívání je dobrá relaxace.

Kniha není učebnicí kabaly ani astrologie. Nejsem znalec kabaly a bohužel z knihy jsem se o tomto učení příliš konkrétního nedozvěděla. Astrologické záležitosti jsou zde zmiňovány pouze zevrubně. Pozornost je věnována především tzv. mundánní astrologii ( horoskopy států a územních celků ). Několik přínosných myšlenek by se v knize našlo, ale rozhodně to není kniha, ke které bych měla potřebu se vracet.