vterinka vterinka komentáře u knih

Z deníku kocoura Modroočka Z deníku kocoura Modroočka Josef Kolář

Krásná kniha, skvěle se četla a byla i humorná. Ilustrace nádherné. Jen za co strhávám jednu hvězdičku je na mě až extrémně dětinský způsob vyprávění. To na mě bylo příliš, ale jinak je to nádherná kniha. :-)

27.09.2017 4 z 5

Dalajlamova kočka a síla meditace Dalajlamova kočka a síla meditace David Michie

Třetí díl byl opět úžasný. Líbí se mi styl psaní z Jesčina pohledu. Místy jemně arogantní kočičí chování, které prostě nesmělo chybět! :-)

Když shrnu celou sérii, měla jsem z ní veliké obavy. Bála jsem se, že to nebude zrovna můj šálek čaje, ale díky hlavní kočičí hrdince jsem se do čtení pustila, protože i já mám doma kočku, a tak mě zajímalo, o čem série bude a jak se mi bude líbit.
Musím říci, že jsem z ní zcela nadšena. Dodala mi plno pozitivní energie, vnukla mi zajímavé myšlenky a chvílemi i pobavila Jesčiným chováním. Mohu každému doporučit. :-)

25.09.2017 5 z 5

Dalajlamova kočka a umění příst Dalajlamova kočka a umění příst David Michie

Skvělé pokračování o Jesce :) Plno nových inspirativních myšlenek a mnoho pozitivní energie! :) Jsem nadšená a těším se na další díl. :-)
"Místu, kam nemohou kočky, schází duše."

19.09.2017 5 z 5

Dalajlamova kočka Dalajlamova kočka David Michie

Naprosto úžasná kniha, která mě přivedla na zajímavé myšlenky a donutila mě dívat se na svět z jiného úhlu pohledu. Určitě se k ni jednou vrátím.

05.09.2017 5 z 5

Harmonický život s kočkou Harmonický život s kočkou Enrico Ercole

Skvělá kniha pro milovníky koček.

02.09.2017 5 z 5

Dlouhé ticho Dlouhé ticho Patricia Briggs

Další úžasný příběh o Mercy. Za mě je to nejlepší díl z celé série. Líbí se mi, že je kniha napsaná jinak než předchozí díly a že čtenář vidí děj z Mercyina i Adamova pohledu. Rozhodně stojí za přečtení! :-)

23.08.2017 5 z 5

Fotolovy 2 - Naučte se fotografovat dobře zvířata v přírodě Fotolovy 2 - Naučte se fotografovat dobře zvířata v přírodě Rostislav Stach

Naprosto skvělá kniha se skvělými tipy, radami a vychytávkami.

13.08.2017 5 z 5

Kočičí řeč Kočičí řeč Gerd Ludwig

Perfektní kniha pro všechny milovníky koček! Chvílemi jsem měla pocit, že autor této knihy s námi žije v jedné domácnosti. :D Myslím, že teď rozumím své kočce mnohem lépe. Dozvěděla jsem se spoustu nových a zajímavých informací. Bude to taková moje příručka pro kočky. :-)

16.07.2017 5 z 5

Hodný, zlý a nemrtvý Hodný, zlý a nemrtvý Kim Harrison

Kniha se mi četla dobře. Nechyběla v ní akce, napětí ani překvapení. Ovšem musím podotknout, že většina pasáží s upíry mě nebavila. To, jak hrdinka popisuje, jak se musí chovat, aby nevyprovokovala Ivy k útoku, aby ji omylem nenaznačila něco, co nechce, to mě prostě nebaví. Nemám ráda upíry a tahle kniha mě v tom jen utvrzuje.

10.07.2017 5 z 5

Mrtvá čarodějka přichází Mrtvá čarodějka přichází Kim Harrison

Skvěle napsaná kniha, která mě vtáhla do příběhu od samého počátku. Nechyběla akce, napětí a ani humor. Už dlouho jsem se u knihy nepobavila. :D

24.04.2017 5 z 5

Včelí královna Včelí královna Laura Ruby

Kniha je zajímavě napsaná. S takovým námětem jsem se ještě nesetkala. Nečetla se mi špatně, ale nebyla tolik chytlavá jako jiné knihy. Každopádně nelituji, že jsem si ji koupila a přečetla. Je to další zajímavý příběh. :-)

18.04.2017 4 z 5

Čáry života Čáry života Veronica Roth

Další zajímavá a velice povedena kniha od Veronicy, ve které nechybí napětí, boj ani láska a nenávist. :-) Těším se na pokračování. :-)
"Těžko říct, co je v životě správné. Děláme, co můžeme, ale co opravdu potřebujeme, to je slitování."

05.04.2017 5 z 5

Bílé kosti Bílé kosti Graham Masterton

Čtivá kniha pro otrlejší čtenáře, ve které nechybělo napětí a překvapivé rozuzlení.

25.03.2017 5 z 5

Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

Série je chytlavě napsaná. Co se týče prvního dílu, ten mě nijak nepřekvapil, protože jsem čekala, jak asi bude probíhat a jak skončí. Druhý díl byl o něco překvapivější, ale nejpřekvapivější byl třetí díl. Tam rozhodně nebyla nouze o pořádné drama a napětí. Série pro mě skončila nad očekávání dobře. Dlouho jsem se sérii vyhýbala, ale nakonec jsem si řekla, že by stála za přečtení a rozhodně toho nelituji! :-)

16.03.2017 5 z 5

Nejlepší americké krimipovídky Nejlepší americké krimipovídky Jeffery Deaver

Na tuto knihu jsem se velice těšila, protože už jsem jednou četla knihu s povídkami, která mě nadchla. Toto očekávané nadšení se však u této knihy nedostavilo. Je zde pouze pár povídek, které mě opravdu nadchly a potěšily, pár, které byly na mě zbytečně zdlouhavé a téměř o ničem a pár, u kterých jsem si řekla, jak je možné, že se do této publikace dostaly. Zvláště jsem si to říkala u povídky Rosalee, která byla jednou o koze, pak o voze. Směs náhodně poskládaných odstavců, které pro mě byly zmatené a vcelku mi nedávaly smysl. Jsem asi na oddechovější čtení než na takové složitosti. Ovšem knihu celkově hodnotím 4 hvězdičkami, protože některé povídky stály opravdu zato a nečetlo se mi to až tak tragicky jako jiné knihy, které jsem četla.

11.03.2017 4 z 5

Na hraně temnoty Na hraně temnoty David Morrell

Tuto knihu jsem dostala. Nenapadlo mě, že jde o historický román a ještě víc mě po přečtení překvapilo, že Thomas de Quincey opravdu existoval, protože jsem o něm nikdy neslyšela. Neměla jsem během čtení tušení, kolik je v té knize opravdu realita. Nicméně není to zrovna oddechové čtení. Začátek pro mě byl velmi zmatený, proto jsem se snažila knihu přečíst co nejrychleji, abych ten zmatek v hlavě zahnala co nejrychleji. Emily je mou nejoblíbenější postavou. Ta žena je mi velice sympatická! :-) Jinak je kniha povedená, kdo má rád filozofické myšlení, tak si ji zcela jistě oblíbí. :-)

08.03.2017 5 z 5

Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Úžasné povídky ze Celaeniny minulosti a i když jsem všechny, kromě poslední již četla ve slovenštině, tak jsem si je s radostí přečetla znova. Tato série mě naprosto uchvátila a už se nemůžu dočkat, až vyjde 5. díl! :-)

05.03.2017 5 z 5

Druhé líbánky Druhé líbánky James Patterson

Kniha je čtivá a zajímavá.

14.02.2017 5 z 5

Najít Sky Najít Sky Joss Stirling (p)

Příběh není špatný, ale začátek mě moc nenadchl, takže mi kniha ležela půl roku netknutě v poličce. Nejvíc mi vadily odpovědi "ok", jak kdyby neexistovalo jiné slovo souhlasu. Moc velké napětí ani zápletka tam nebyla. Řekla bych, že je to spíše čtení pro teenagery.

23.01.2017 4 z 5

Vrahyňa v podsvetí Vrahyňa v podsvetí Sarah J. Maas

Další skvělá povídka, díky které si čtenář doplní představy o Celaenině minulosti. :-)

28.12.2016 5 z 5