Waldhans Waldhans komentáře u knih

Borcův kodex Borcův kodex Barney Stinson

Pro fanoušky seriálu je to jistě zábavné čtení, stejně tak pro lidi, kteří dokáží knihu brát se značnou nadsázkou.
Vzhledem k tomu, že kniha vznikla na popud obyčejného sitcomu a její účel je (snad) pouze k pobavení skalních fanoušků, dali si s tím autoři celkem slušnou práci.
Osobně ji mám doma v angličtině a podotýkám, že některé konkrétní vtipy v češtině nemusí dávat tak velký smysl jako v originále. Proto doporučuji pouze anglickou verzi.

19.08.2021 4 z 5

Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Velice milá a krátká povídka nesoucí určitá životní poselství. Doporučuji.

19.08.2021 5 z 5

Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Don Miguel Ruiz (p)

O Čtyřech dohodách jsem poprvé slyšel z videí na youtube v podání českého herce Duška a už tehdy mě moudrost Čtyř dohod uchvátila. O pár let později se mi do rukou dostalo i knižní vydání a musím uznat fakt, že po duchovní stránce je to jedno z nejlepších děl, jaké jsem kdy četl.

Knihu doporučuji každému, kdo má zájem se vzdělávat a posouvat svůj charakter tím správným směrem.

..a vlastně bych tuhle knihu nejraději doporučil ÚPLNĚ VŠEM, protože kdyby se každý člověk na světě snažil dodržovat alespoň jednu z těchto čtyř dohod, svět by byl ihned o něco krásnějším místem :-)

05.08.2021 4 z 5

Zrod Hordy Zrod Hordy Christie Golden

Jeden z nejlepších příběhů ze série Warcraft knih. Je to úvod do světa orků a draenei, velmi čtivě popsaný příběh.

Věřím, že krom skalních fanoušků Warcraftu zaujme také spoustu fantasy nadšenců.

Mnich, který prodal své ferrari Mnich, který prodal své ferrari Robin S. Sharma

Kniha je zaručeně dobrá pro každého, kdo se chce vydat na duchovní cestu příjemnou a nenásilnou formou.
Některé věci vám přinesou duchovní obohacení a jiné zase musíte brát trochu s rezervou.
Každopádně je kniha velmi čtivě sepsána a nedivím se, že patří mezi bestsellery.

04.08.2021 4 z 5

Muž, který chtěl být šťastný Muž, který chtěl být šťastný Laurent Gounelle

Krátký a poutavý příběh odehrávající se v exotickém Bali. Osobně doporučuji každému, kdo se chce posouvat nejen po duchovní stránce, ale obecně v životě.

Muž, který chtěl být bohatý Muž, který chtěl být bohatý Mark Fisher

Krátká a krásná knížka. Doporučuji přečíst všem, kteří mají rádi duchovní četbu a osobní rozvoj.

04.08.2021 5 z 5

Promrhané dny - Myšlenky, které mi změnily život Promrhané dny - Myšlenky, které mi změnily život Tomáš Kosačík

Pozitivní atributy knihy:
- Kniha je velice stručná a plná užitečných mouder.
- Některé kapitoly vám třeba pomohou otevřít oči.
- Poměrně motivační a po duchovní stránce obohacující čtení.

Negativní atributy knihy:
- Kniha obsahuje pár gramatických chyb a literárních nedostatků. Vzhledem k tomu, že má autor knihy údajně vystudovanou vysokou školu, tak je to velice smutné.

04.08.2021 4 z 5