YvLeZa
![Báječná léta pod psa Báječná léta pod psa](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/1220/bajecna-leta-pod-psa-xsh-1220.jpg?v=1621893248)
Kniha se mi moc dobře nečetla, děj se vyvíjí docela pomalu a místy je i nezajímavý a nudila jsem se. Film je rozhodně lepší než kniha, kterou jsem si přečíst musela, protože jsem ji měla k maturitě. Jsem velice ráda, že jsem si ji nevytáhla a od Viewegha už asi nic jiného číst nebudu, tato kniha mi stačila.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![1984 1984](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29421/1984-Z0I-29421.jpg?v=1615833299)
Dobrá, čtivá kniha, která mě zaujala spíš až uprostřed. Drsný konec, který jsem nečekala.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Osvícení Osvícení](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264/osviceni-lld-264.jpg?v=1516264957)
Zatím nejlepší kniha, jakou jsem četla. Od začátku čtenáře zaujme a nepustí ho až do konce. Skvělé popisy, napětí, strach. Vcítila jsem se do všech postav a prožívala příběh s nimi. Rozhodně doporučuji přečíst.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu](https://www.databazeknih.cz/img/books/9_/2/pan-prstenu-spolecenstvo-prstenu-7Bu-2.jpg?v=1422437245)
Moje druhá Tolkienovka, hned po Hobitovi. Musím říct, že popisy prostředí jsou opravdu obsáhlé, občas pro mě až nudné. Určitě to bylo ale zábavné čtení a tuhle knihu by si měl přečíst každý člověk na světě :) Těším se na další díly.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Síla vzdoru Síla vzdoru](https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71087/hunger-games-sila-vzdoru-71087.jpg?v=1387486763)
Třetí a poslední díl Hunger Games. No, žádná sláva to nebyla, oproti předchozím dílům opravdu slabá kniha. Konec byl zbytečně zdlouhavý, ale potěšil mne, měla jsem z něho velký strach. Rozhodně ale stojí za přečtení celé trilogie a už jen počkat na film.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Hry o život Hry o život](https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82739/hry-o-zivot-SO7-82739.jpeg?v=1581780965)
Přesně jaké jsem čekala. Děj ubíhá rychle, prostě typ knihy, do které se začtete a velmi snadno si můžete představit, co Katniss prožívá v aréně nebo v životě. Výborná kniha, hned jdu na další díl.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/288/hobit-aneb-cesta-tam-a-zase-zpatky-gkk-288.png?v=1635250494)
Skvělý příběh. Nádherné popisy přírody a prostředí, Tolkien je pro mne legenda a jeho knihy jsou fascinující.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Nana Nana](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47381/rougon-macquartove-nana-9du-47381.jpg?v=1427137027)
Nanu jsem začala číst třikrát, dočetla jsem ji až napočtvrté, když jsem se rozhodla z ní maturovat. Je to kniha vlastně o ničem. Dlouhé popiné pasáže mě nudily, ztrácela jsem se v milionu postav, které zde vyspupovaly. Opravdu jsem se do knihy začetla pouze jednou, a to jen na chviličku. Takže Nana už nikdy více.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Návrat krále Návrat krále](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/260/navrat-krale-A2D-260.png?v=1693334460)
Skvělé završení trilogie, na mě možná až moc zbytečně prodloužený konec. Z knih mi připadá, že hlavní hrdina je spíše Sam Křepelka, obyčejný zahradník prokáže hrdinské činy, aby zachránil svého pána, ať to stojí, co to stojí.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Cujo Cujo](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/261/cujo-uGf-261.jpg?v=1636050941)
Výborná a napínavý kniha. Konec mě rozhodně dostal, čekala jsem ho úplně jiný. Podrobný popis postav je důležitý k celému ději, takže mi vůbec nevadil. Cuja mi bylo od začátku líto, popis jeho myšlenek byl velmi procítěný a smutný. Doporučuji.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/10/harry-potter-a-kamen-mudrcu-1kd-10.jpg?v=1569578854)
Stručné, jasné. Nádherná kniha, bez zbytečných dlouhých popisů okolí. Děj se vyvíjí rychle a svižně, takže se rychle čte. Bezvadný začátek kouzelnické série.
Na knihu jsem se těšila, měla jsem teda velké očekávání, které se nesplnilo. Průměrný příběh, u kterého mi přišlo, že hlavní hrdina Charlie až moc brečí. Psáno formou dopisů, což mi přijde originální a dobře se četly. Za mě tedy 3* a určitě se podívám i na film.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Dvě věže Dvě věže](https://www.databazeknih.cz/img/books/9_/1/dve-veze-O9U-1.png?v=1483198065)
Druhé pokračování se nese ve stejném stylu jako první kniha. Opět rozsáhlé popisy okolí a přírody. První poloviny knihy s osudem Aragorna a jeho společníků je místy nudná. V druhé polovině se dozvídáme, že Samova oddanost pánovi je nekonečná a konec je velmi procítěný.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![To To](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/267/to-i6S-267.jpg?v=1483305163)
Bylo to dlouhé, ale rozhodně to stálo za to. Skvěle vyprávěný příběh, který ma prvky retrospektivy a prolíná se s přítomností. Kingova nejlepší kniha, i když konec mi přišel trochu zmatený. Určitě to splnilo mé očekávání.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Zelená míle Zelená míle](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181720/zelena-mile-7Cu-181720.jpg?v=1601556257)
Skvělá kniha, která má trochu pomalejší rozjezd, ale konec rozhodně stojí za to. Dojemný příběh o dozorci a černošském obrovi, odsouzený za něco, co nespáchal.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265/rbitov-zviratek-S8r-265.jpg?v=1643880107)
Výborná kniha, která vrcholí bohužel až hodně ke konci. Skvěle pasáže, skvěle popisy a dialogy. King je proste mistr hororů.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Vražedná pomsta Vražedná pomsta](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46842/vrazedna-pomsta-apQ-46842.jpg?v=1475870731)
Excelentní pokračování Arény smrti, kde Katniss musí prožít své hrozné vzpomínky z Hladových her znovu. Nic jiného dodat nemohu, prostě 5*.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/168907/hvezdy-nam-nepraly-OhQ-168907.jpg?v=1418589175)
Na tuto knihu jsem se těšila, i když mi bylo jasné, že bude smutná. A byla. Moc. Podruhé za život jsem u knihy brečela, nejdřív Petr a Lucie, teď tohle. Příběh je vynikající, který vás donutí se vcítit do postavy Hazel a prožívat s ní všechno její utrpení i radost. Knížka je přímo ten typ, který vás pohltí a vy když přečtete jednu stranu, musíte přečíst další a najednou jste u druhé, páté, dvacáté kapitoly. Moc mě kniha zasáhla a na konci jsem si přála, aby nikdy neskončila, aby měla pokračování. Opravdu doporučuji si ji přečíst.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zločin a trest Zločin a trest](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/1106/zlocin-a-trest-dr0-1106.jpg?v=1586362367)
Kniha se mi četla velice snadno a hned od začátku jsem se do ní začetla. Výborné popisy pocitů Raskolnikova i děje. Někdy se mi docela pletla jména, ale to je jen malý detail. Rozhodně doporučuji přečíst a já se k ní určitě v budoucnu vrátím.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Krakatit Krakatit](https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/688/krakatit-Lyj-688.jpg?v=1616872319)
Kniha se dobře čte, ale místy je to zamotané a zmatené. Začátek je opravdu dobrý, ale později už je to zdlouhavější.