ZáchodovýČtenář ZáchodovýČtenář komentáře u knih

Střetnutí Střetnutí Frank Peretti

Jedna z knih, která velmi ovlivnila můj život. Byla jsem mladá a hledala, co se svým životem. I když jsou některé scény až moc obrazné, dovysvětlily mi to, co mi v církvi říkali. Někdy je taková kniha lepší, než suché kázání.

Hedvika Hedvika Hana Rebeka Šiander

Tohle není můj šálek čaje. Podobné příběhy měla babička. Sladké, romantické. I jazyk je stejný, jako by znovu vydali prvorepublikovou červenou knihovnu. Obávám se, že čtenáři takových knížek už vymírají

17.05.2024 1 z 5

Letopisy Narnie (komplet) Letopisy Narnie (komplet) C. S. Lewis (p)

Původně jsem Letopisy koupila dětem a i když si je přečetli několikrát, já bych vyhrála. Ať je člověk čte v jakémkoliv věku, vždycky si tam najde něco nového pro sebe

08.04.2024 5 z 5

Podivný nepokoj Podivný nepokoj Fráňa Šrámek

Kdo zná Šrámka jen z přeslazených filmů, bude překvapený, jak dobrý to byl spisovatel.

Setkání v Jeruzalémě Setkání v Jeruzalémě Derek Prince

Četla jsem knihu před mnoha lety, byla jsem mladá a právě jsem uvěřila. Velmi mě zasáhla. Má smysl opustit teplo svého pohodlného života a vydat se do neznáma, když tam Bůh pošle. Jazyk knihy je jasný a srozumitelný, žádné vzlétne obrazy, žádné zbytečné popisy.

Prorok Prorok Frank Peretti

Rozhodně stojí za přečtení, příběh je zajímavý. Doporučila bych ji věřícím, pro nevěřící může být trochu nestravitelná.

Brigita Brigita Hana Rebeka Šiander

Zajímavé téma, nekonfliktní děj a šťastný konec. Trochu červená knihovna. Co mě zklamalo je to, že jsem četla, že je autorka věřící. Čekala jsem knihu pro věřící ženy a přitom je tam v podstatě reklama na sex před manželstvím. Je to takový kočkopes, autorka chce jako dobré představit i křesťanské hodnoty i hřích.

12.05.2024 2 z 5