ZlataKovrzkova7 komentáře u knih
Existuje mnoho knih na mnohá témata. Kniha "Hele, řekni to" je již třetí knihou skvělé autorky Míši Krýslové a ilustrátorky Jany Chroustové tentokrát na velmi citlivé téma. Snad každá žena, ale i muž, proč ne, kteří zažili setkání s exhibicionistou vědí, že to není příjemné setkání a dlouho si to pamatují. A jak se s takovým setkáním má vyrovnat dítě? To si právě mohou přečíst v této úžasné knize. Téma je šetrně zpracované srozumitelné právě pro děti. A nemělo by, dle mého osobního názoru chybět žádnému rodiči doma ani učitelům ve školách. Děti se přirozeným způsobem dozvědí o tom, co se jim může stát, jak se s tím vyrovnat, jak se zachovat a že to není jen kárání maminek " Nebav se s cizími" ale že se jim to opravdu může stát. Kniha je čtivá, srozumitelná, jednoduchá na porozumění a s přirozeně plynoucím poučením. Po přečtení mohou děti klást rodičům nebo učitelům otázky a kniha je připraví na to, že na světě doopravdy chodí i tito lidé. Jsem máma, setkání jsem zažila a mohu říct, že knížku rozhodně všem rodičům upřímně doporučuji.