zoja zoja komentáře u knih

Hlas pomsty Hlas pomsty Deborah Crombie

Kniha byla bezvadná, akorát jsem se trochu ztrácela ve stáří jednotlivých postav.

18.10.2013 5 z 5

Má noc je tvůj den Má noc je tvůj den Melanie Rose

Kniha se mi ze začátku moc líbila, spíše mě bavil Laurenin život jakožto matky 4 dětí a pořád ve shonu, nežli osamocený Jessiky, přesto to byla právě Jessičina duše, která cestovala mezi dvěma těly. Celou dobu jsem byla zvědavá, jak se to vlastně vyvrbí a byla jsem zklamaná, jak to autorka vyřešila. Kdo mi ale byl v knize naprosto sympatický byla Karen. Opravdu jsem se hodně zasmála její mluvě :-D.

08.09.2013 3 z 5

Za svitu měsíce Za svitu měsíce Jude Deveraux (p)

Moc pěkné pokračování příběhu Měsíc za úsvitu. Moc se mi líbil Russell a jeho hašteření s Tristanem. Akorát to jeho povolání na konci mi k němu teda vůbec nesedělo :-). Každopádně pokud přemýšlíte o této knize, doporučuji celou trilogii. Knihy na sebe navazují.

11.08.2013

Zákon přitažlivosti Zákon přitažlivosti Nora Roberts

Ze svateb se mi už točí hlava. Ovšem ať jsem i pozitivní, Malcom je sympaťák.

14.06.2013 3 z 5

Kouzlo okamžiku Kouzlo okamžiku Nora Roberts

Opět kopie předcházejících dílů pouze s výměnou postav. Kdyby se jednalo o samostatný díl, tak by čtení bylo rozhodně zajímavější, ale po přečtení téměř 1000 stránek se děj v podstatě nikam neposouvá, jak poznamenala Modranka. Vzhledem k tomu, že jsem se dostala až ke třetímu dílu, dočtu i ten čtvrtý, ale klidně bych se vsadila, že "zápletka" bude totožná s předcházejícími třemi díly.

14.06.2013 3 z 5

Na růžích ustláno Na růžích ustláno Nora Roberts

Souhlasím s Modrankou, že příběh je téměř stejný jak v prvním díle. Polovina knihy je o tom, jak má každý svou práci ve svatební agentuře a co přesně dělá pro každého konkrétního zákazníka. V jedné knize je to zajímavé, ale ve čtyřech už je toho moc. Do toho je vpleten milostný příběh vždy jedné z kamarádek. Kdyby autorka zkrátila tu omáčku kolem, tak by to myslím bylo lepší.

03.06.2013 3 z 5

Podvedený vévoda Podvedený vévoda Bertrice Small

Musím říct, že mě se příběh líbil. Rozhodně jsem byla pořád napjatá, jak se vyvrbí vévodovo první manželství se sestrou Aurory a pořád přeskakovala o pár stránek dopředu :-). Pro romantičky rozhodně doporučuji :-)

30.05.2013 5 z 5

Sen v bílém Sen v bílém Nora Roberts

Nenáročný příběh, žádná zápletka. Carter miluje Mac už od střední školy, když se po dlouhých letech setkají, dají se dohromady. Carter ví, že Mac je jeho životní láskou, no Mac si oproti němu musí udělat pořádek nejen v hlavě, ale také v životě.

19.05.2013 3 z 5

Princové mají přednost Princové mají přednost Kieran Kramer

Musím souhlasit, Poppy i Nicholas jsou velice sympatičtí a kniha se četla velmi dobře. Původně jsem chtěla dát 4 hvězdičky, ale překvapil mě závěr, kde to autorka pěkně rozjela, takže plný počet.

15.05.2013 5 z 5

Zaváté stopy Zaváté stopy Nora Roberts

Pro mne byla kniha trochu zbytečně zdlouhavá a chybělo mi tam napětí, které by mě udržovalo pořád ve střehu, takže mě v podstatě nic nenutilo vracet se ke knize každou volnou chvíli. Dobrá kniha někde na dovolenou, kde si člověk před spaním přečte pár stránek.

05.05.2013 3 z 5

Osudný polibek Osudný polibek Joan Johnston

Kniha je rozdělena na dvě části. V první se Eliza a Marcus seznamují. Mimo jiné chce Eliza po Marcusovi, aby ji naučil svádět muže, protože si myslí, že je zamilovaná do svého bratrance Juliana a chce si ho vzít. Než k tomu však dojde, Marcus i Julian odjíždí do války a tím končí první část. Druhá začíná asi o rok později, kdy Eliza přestává držet smutek za bratrance Juliana, který padl ve válce a tíživá finanční situace ji donutí požádat Marcuse o práci guvernantky. Ten jak je zmíněno v anotaci, ji práci nabídne pouze, pokud se za něho provdá. Jak psala bibi.r, Marcusovo zranění a celé chování mohlo být propracovanější. První část knihy se mi zdála lepší. Jinak celá série má celkem 4 díly, u nás bohužel vyšli pouze první dva :-(.

29.04.2013 3 z 5

Radostná zvěst Radostná zvěst Sandra Brown

Jak už bylo psáno, trochu lehčí oddechové čtení a musím souhlasit, že konec byl trochu moc šťastný.

22.04.2013 3 z 5

Začátek sezóny Začátek sezóny Linda S. Howington

Další pěkná kniha od Lindy. Nemůžu jinak, než doporučit.

17.04.2013 4 z 5

Čas zázraků Čas zázraků Cathy Maxwell

Podle anotace to vypadá, že už tu podobný příběh párkrát byl, nicméně tohle zpracování zchudlého Španěla a bohaté Angličanky se mi moc líbilo.

03.04.2013 5 z 5

Pod ochranou noci Pod ochranou noci Linda S. Howington

Pravda, v knize je podrobně popsaná každá akce, kterou vykoná buď dobrá nebo špatná strana. Možná kdyby Linda vynechala trochu plánování ohledně obléhání a přidala více romantiky, bylo by to pro některé z nás úplně super. Knihu ale napsala tak, jak ji napsala a podle mě to nic nemění na její kvalitě. Čte se opravdu dobře, není lehké se od ní odtrhnout a nakonec stejně všechno dopadne tak jak má, takže je to vlastně všechno v pořádku :-). Příznivci nejen Lindy Howard určitě čtěte :-)

21.03.2013 5 z 5

Deset důvodů, proč tě miluji Deset důvodů, proč tě miluji Julia Quinn

Kniha mě bohužel trochu nudila. Julia se snažila, aby kniha byla vtipná, což se jí buď nepovedlo, nebo nesdílím její smysl pro humor. Každopádně nic převratného, žádné napětí a romantika, že by u toho člověk uronil slzu taky ne.

08.03.2013 2 z 5

Strážce úsvitu Strážce úsvitu Linda S. Howington

Jak už bylo napsáno, závěr byl nějak hodně rychlý, což je škoda. Nebudu psát co mi tam chybělo, ať budoucím čtenářům neprozradím konec, ale ti co četli to určitě budou vědět :).

06.03.2013 4 z 5

Stíny minulosti Stíny minulosti Joan Johnston

Tak v první ředě mě zklamala anotace, která prozrazuje úplně celkový příběh této knihy. Proto, kdo nechtějí vědět, jak kniha skončí, bohatě postačí první 4 věty z anotace. Další věc, která mi vadila, byl věk hlavní hrdinky (17) a hrdiny (29). Sice už byli příběhy s větším věkovým rozdílem, nicméně takhle mladé dámy v romantických knihách moc nemusím. Navíc se tam opravdu chovala jako dítě a Lion ji spíše vychovával, než s ní jednal jako se ženou. Také mi vadilo, že nebyly dostatečně popsané postavy, celou knihu jsem naprosto nevěděla, jak dotyčný vypadá a jak si ho představit. A v neposlední řadě, ze zakřiknuté, ušláplé, kulhající malé myšky se během vteřiny stala svůdnice, které nejkrásnější a nejbohatší muž nemohl odolat. Tím ale nechci odrazovat, Joan Johnston mám ráda, ale tahle kniha mi asi moc nesedla :-(

19.02.2013 3 z 5

Neslušná sázka Neslušná sázka Kieran Kramer

Vtipné už od první stránky. Moc se mi líbil vztah, který mezi sebou měli Molly a Harry. Rozhodně se těším na další díly!

18.02.2013 5 z 5

Bez dechu Bez dechu Stella Cameron

Kniha s velmi zapeklitou zápletkou. Každou chvíli jsem podezřívala někoho jiného :-D, až mi to v polovině nedalo, a mrkla jsem, kdože vlastně je ten zloduch. Nicméně toto nedoporučuji :-D. Chvílemi mi to připomnělo Agahtu Christie a jejich Deset malých černoušků, i když v tomhle případě šlo o úplně jiný příběh i tématické zařazení. Co dodat, čtěte :-)

16.02.2013 4 z 5