zork zork komentáře u knih

V tieni mafie V tieni mafie Jozef Karika

Bez váhania dávam 5*, ani chvíľu som sa nenudil, dobre sa čítala. Pre mňa to bolo ešte zaujímavejšie keďže pochádzam z okolia Ružomberka. Idem sa pustiť na ďalšiu knihu.

23.05.2017 5 z 5

Forrest Gump Forrest Gump Winston Groom

Vynikajúca kniha. Prečítal som ju v angličtine, čo mi dalo celkom zabrať, ale neľutujem. Pútavý príbeh s ktorým som sa vžil a doslova som knihu hltal. Trošku mi vadilo, že som videl viac krát film, čo mi pokazilo zážitok z knihy. Nechcem tým povedať, že film alebo kniha neboli dobre spracované, ale pri čítaní knihy som si furt predstavoval film (moja škoda). Myslím, že kto nepozná príbeh Foresta (ak sa niekto taký vôbec nájde), je úplne jedno či si pozrie film alebo prečíta knihu, keďže oba sú vynikajúco spracované. Nakoniec, vďaka tejto knihe som sa dostal k podobnej tiež vynikajúcej knihe: Storočný starček, ktorý vyskočil z okna a zmizol.

24.05.2016 5 z 5

Muži sú z Marsu, ženy z Venuše Muži sú z Marsu, ženy z Venuše John Gray

Knihu som si prečítal dvakrát a tretí krát som si pozrel len vybrané pasáže. Knihu by som nazval návodom na dobré manželstvo. A budem úprimný, keď si spomeniem na knihu a niečo z nej praktizujem, skutočne to pomáha. Niekedy sme skutočne malicherný a hrdý a ťažko sa takéto pudy potláčajú. Mne osobne pomáha to, že si uvedomím že robím niečo tak, ako by som nemal a snažím sa situáciu napraviť. Knihu by som zredukoval o pár stránok, ale inak určite odporúčam do nej aspoň nakuknúť.

23.05.2016 5 z 5

Analfabetka, ktorá vedela počítať Analfabetka, ktorá vedela počítať Jonas Jonasson

Moja prvá kniha od autora bola, storočný starček..., bol som neskutočne uchvátený a ihneď som si zohnal túto knižku. Po prvých pár stranách si hovorím, len sa to rozbieha bude to lepšie. Nezlepšilo sa to. Knihu som dočítal len tak tak. Možnože ak si najskôr prečítate túto knihu budete ohúrený, ale po starčekovi to je len slabý odvar. Uvidíme ako na tom bude nová knižka Zabijak Anders a jeho priateli....

23.05.2016 3 z 5

Muži, ktorí nenávidia ženy Muži, ktorí nenávidia ženy Stieg Larsson

Kniha mi vôbec nesadla, neskutočne ma nudila a po 3. kapitole som to vzdal a odložil ju. Po tých hodnoteniach som čakal viac.

26.04.2017 1 z 5

Krv prvorodených Krv prvorodených Juraj Červenák

Veľmi dobre, no mám pocit že prvý diel bol trošku lepší. Uvidíme ako na tom bude tretí diel.

05.07.2016 4 z 5

Mŕtvy na Pekelnom vrchu Mŕtvy na Pekelnom vrchu Juraj Červenák

Prvá kniha ktorú som od Červenáka prečítal bola Sekera z bronzu, rúno zo zlata, ktorá má vôbec nezaujala. Pri tejto bol obrat o 180 stupňov, vynikajúci príbeh, zápletka a to všetko od slovenského spisovateľa, ktorého nepoznajú ani učiteľky literatúry v škole. :) Som rád, že som našiel túto knihu as radosťou sa púšťam do ďalšej.

22.06.2016 5 z 5

Studňa Studňa Dominik Dán

Pre mňa, asi najslabšia kniha od Dána. Veľmi ťažko som sa cez ňu prelúskal.

23.05.2016 3 z 5

Neskutočne vtipná kniha s vyobrazením života starčeka a pár ďalších ľudí ktorý ho sprevádzajú na ceste. U mňa si získala veľké sympatie a zaradil som ju medzi moje obľúbené. Zistil som, že podľa knihy sa natočili aj film, no neodporúčam ho pozerať. Oproti knihe je film len strata času. A keďže som aj veľký filmový fanúšik tak aj strata peňazí.

23.05.2016

Peter a Lucia Peter a Lucia Romain Rolland

Toto bola moja úplne prvá kniha, ktorú som prečítal v školských laviciach. Zo začiatku nasilu lebo som musel, následne som si ju prečítal ešte raz. Neviem ako by sa mi páčila po 10 rokoch, ale vtedy som bol ohúrený.

23.05.2016 5 z 5

Budúcnosť Budúcnosť Dmitry Glukhovsky

Budúcnosť bola prvá kniha ktorú som od Glukhovskeho čítal. Zo začiatku som si myslel, že knihu ani nedočítam. Jedna kapitola ma unavovala a druhá zas uchvátila. Nevedel som čo si mám myslieť, ale niečo na nútilo pokračovať. Dej knihy ma časom pohltil a s každým dňom som čítal viac a viac. Myslím, že niektoré časti mohli byť aj kratšie, no aj tak hodnotím knihu ako vynikajúcu. Určite sa ju oplatí prečítať.

23.05.2016 4 z 5

Uzol Uzol Dominik Dán

Ako vždy od Dána, perfektná kniha. Pri čítaní má neodradili ani teploty nad 38°C :)

13.03.2018 5 z 5

Krstný otec Krstný otec Mario Puzo

Dal som iba 4 z 5. A to hlavne kvôli dlhým pasážam, ktoré si myslím, že mohli byť aj kratšie. Ale celkovo by som hodnotil knihu ako veľmi dobrú.

09.05.2017 4 z 5

Ohnivé znamenie Ohnivé znamenie Juraj Červenák

Podobne ako predošlé knihy veľmi dobre spracované pokračovanie, ale podľa môjho názoru bola prvá časť asi najlepšia.

29.07.2016 4 z 5

Nezlomený Nezlomený Laura Hillenbrand

Pred chvíľou som knihu dočítal, ako som ju zavrel v duchu som si povedal "úžasne". Neskutočne silný príbeh, ktorý som už videl aj sfilmovaný. Film bol síce dobrý, ale chýbalo tam veľa podrobností a taktiež ukončenie príbehy bolo iné. Príbeh sa mi hneď na začiatku zapáčil a nevedel som sa od knihy odtrhnúť. Odporúčam prečítať, v jednu chvíľku mi chcela aj slzička vybehnúť :)

Kniha má jedno mínus, moc sa mi nepáčil štýl písania autorky, prípadne prekladu, ale vytvorte si vlastný názor.

29.05.2016 5 z 5

Jednou nohou v hrobe Jednou nohou v hrobe Dominik Dán

Z môjho pohľadu bola táto kniha z tých slabších, ale stále dobre čítanie.

05.02.2019 4 z 5

Krv elfov Krv elfov Andrzej Sapkowski

Tretia časť sa mi nečítala tak dobre ako prvé dve, ale možno to bolo aj tým že som na ňu mal málo času a dosť dlho som ju čítal. Uvidíme čo prinesie ďalšia.

03.11.2016 3 z 5

Sekera z bronzu, rúno zo zlata Sekera z bronzu, rúno zo zlata Juraj Červenák

Knihu som čítal asi dvakrát dlhšie ako iné knihy a nie kvôli nedostatku času. Príbeh bol celkom zaujímavý, ale celkovo sa mi kniha zle čítala. No nič, idem skúsiť inú knihu od autora, snáď sa to zlepší.

15.06.2016 2 z 5

Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

Vynikajúce pokračovanie, knihu som skoro ani nepustil z ruky. Čo dodať, hurá na ďalšiu knihu :)

06.06.2016 5 z 5

Dieťa 44 Dieťa 44 Tom Rob Smith

Po prečítaní mám trošku zmiešané pocity, na jednej strane sa mi príbeh páčil, ale až tak ma neoslovil. Ale určite zoberiem do rúk aj ďalšiu knihu, už len zo zvedavosti.

01.06.2016 4 z 5