zuzepka komentáře u knih
Kniha,která nikdy nezklame a čte se jedním dechem. Jedné velká láska je strhujícím příběhem dvou rozdílných lidí,kterým není dopřána společná budoucnost.
Čtivé,ale nemůžu se zbavit dojmu,že jedna z povídek připomíná knihu Štěstí Aloise Peina.Nemám vše od autorky načteno,ale nemůžu se zbavit dojmu jestli druhé dva náměty také nejsou použité v některých románech.Proto nechápu,proč povídková kniha.
Česká detektivka bez velkých emocí.Klidné dovolenkové čtení.
Román pro ženy,ne.Jednoznačně humorný příběh podvedené a odvržené ženy,která jde i přes mrtvoly za svým cílem.S určitostí se pobavíte,ale nesmíte to brát moc vážně.
Překrásná kniha,ke které se budu s určitostí vracet.Potěšilo mně,že se mé tušení k vyústění příběhu potvrdilo.
Tato kniha se mi líbila o něco méně než ostatní od autorky.Stále příjemné oddechové čtení.
Spíše kniha faktů,ale jsem moc ráda,že jsem si ji přečetla.Síla vůle a odhodlání zejména cizích lidí ve vypjatých situacích je ojedinělá nejenom ve válce.
Dobrá detektivka,se zajímavou hlavní postavou.Budu dále vyhledávat bývalou jeptišku Chris s bystrým mozkem.Baví mě,když zápletku nerozlousknu už uprostřed.To je u mě kvalitní detektivka a doufám,že všechny další příběhy s Chris budou takové.
Četla jsem teprve první knihu a za mně plný počet.Detektivku s humorným nádechem jsem zrovna potřebovala.Stephanii Plumovou jsem přijala za vlastní a úplně jsem si zamilovala babičku Ednu Mazurovou - chodící postrach a zaručený prodloužený život od smíchu v jejím podání.Těším se na další příběhy,které určitě vyhledám.
Už jsem pochopila proč se to nedostalo do povědomí více čtenářů.Strašná blbina.Jak znuděná Pražská výtvarnice chce přesídlit na "samotu u lesa",pronásledovaná nechtěným vesnickým nápadníkem.Proložená prvotinou Stana Čela.Nestojí to za přečtení i když já jsem ze zvědavosti vydržela.
Po přečtení zůstaly rozporuplné pocity.Nepochopila jsem autorčinu potřebu napsat oslavný román na jí milovanou Kanadu a nešetřící kritiku rodného Československa.Zoru jsem vnímala jako mladou sebestřednou ženu,která zhlíží z pomyslného trůnu na své poddané.Až s věkem mi byla sympatičtější,ale její neustálé vykreslování svých schopností po vyšším a ještě vyšším výdělku,přece jenom zavání českou mentalitou,kterou Zora vědomě nesnáší.Nad popisováním jednotlivých dopravních prostředků skoro do detailů jsem už nechápala.To by asi nejspíš bavilo mužské čtenáře,ale ti by nesáhli po tomto typu knihy.Jednu hvězdičku dávám za autorčinu snahu přimět čtenáře přemýšlet zda je lepší být Čech nebo Kanaďan.
Zajímavá detektivka s jasným koncem již od poloviny knihy.Nejvíce mě zaujal tajuplný Asad,čekala jsem větší prostor jeho postavy.Tak snad někde příště.
Příběh nerozhodné Jordany a záludného Vojtěcha mě pohltil opět s prvním slovem.Knihy Váńové jsou plné náboje a života současných hrdinů,kterým můžete být i vy.I když někdy by hlavní hrdinové potřebovali profackovat.Z malých hrdinů na začátku jsou na konci hrdinové s velkým "H" a tak to má být ,aby vás příběh bavil do konce.
Příjemné čtení,ale mám raději méně historické romány od autorky.
Skvělá česká detektivka,ze začátku s nádechem hororu a tajemna.Z hlavní postavy se vyklubala mrška,ale přála jsem ji to.Příjemné čtení na volné chvíle.
Druhá kniha od Váńové a už si ji řadím do oblíbených autorů.Nejvíce mně baví okamžité vtáhnutí do děje,kdy se od začátku nenudím.Vrstvení děje a bohatost myšlenek jednotlivých postav, nutí dočíst až do konce.Příběh Terezy,která se chce vymanit ze stereotypního manželství mi byla blízká svým pohledem na život i výchovou své dcery.Fandila jsem ji na celé čáře a s do sebe zahleděným manželem měla svatou trpělivost.
Dočetla jsem sice až do konce,ale propadák.Spousta blábolů a sexu, k tomu špatně napsaných.
Sonda do života zásadového a charismatického Josefa mě naprosto odzbrojila.Proč neodsuzovat vícečetně rozvedené muže se dozvíte právě v této knize.Ne každý musí být holkařem a mnou prvně objevená autorka vám dokáže,proč takovým mužům fandit.Naprosto vyčerpávající příběh,vyprávěný z různých životních pohledů vám nedá moc prostoru k představám,protože jim věříte každé slovo.
Dalo by se říct,že je to příběh lásky dvou mladých snílků.To by se příběh nemohl odehrávat na pozadí zajímavé hudební branže.Je jasné,že o zajímavé zápletky i s detektivní zápletkou nebude nouze.Právě proto je kniha velmi čtivá a nepustí vás do samého konce.Kvalitní oddychové čtení.