tereza8431 tereza8431 oblíbené citáty

☰ menu

Na zdi schodiště velkolepě vyvstávala načmáraná cvičná slova, zubatá a dětská a nádherná. Dívala se, jak dívka spí u spícího ukrytého Žida, s rukou na jeho rameni. Oba dýchali. Německé a židovské plíce.
Markus Zusak

Je dokonalý, jak drsná někdy může bejt pravda. Člověku nezbejvá než to obdivovat. Obvykle chodíme po světě a neustále si věříme. "Jsem v pohodě," říkáme. "Mám se dobře." Ale sem tam člověka dostihne pravda a nemůže se jí zbavit. Tehdy si uvědomí, že někdy ani tak nejde o odpověď - jde o otázku. - Posel
Markus Zusak

Běžej. Doufaj. Vědí, že svět je jim v patách. Držej se. Držej se jako o život týhle chvíle, toho okamžiku svobody, kterej je tak smutnej, že musí zůstat ve skrytu klamnýho dojmu, že uvnitř týhle prázdnoty vězí něco skutečnýho. (Smečka rváčů, s. 19)
Markus Zusak

"Podívej se na ty barvy," řekl táta. Je těžké, neoblíbit si muže, který nejenže si všímá barev, ale ještě o nich mluví. (Zlodějka knih)
Markus Zusak

Měl jsem chuť se začít smát. Nebo se možná rozčílit. Nebo jen pokrčit rameny nad tím, jak jsou všichni divný, a já zvlášť...
Stephen Chbosky

A i když je na tom třeba někdo daleko hůř, nic to nezmění na tom, že ty jsi na tom zrovna takhle. (Ten, kdo stojí v koutě)
Stephen Chbosky