Cukety & dýně podobné
Jana Bucharová
Proč číst něco o cuketách a dýních, když adélovské šlahouny tykví vytěsňují z pozemku málem i majitele a bedny plodů se plní jedna za druhou? Protože svazek Edice Receptář je pro bohatou sklizeň jako stvořený. Přinejmenším udělá pěstitelům radost zajímavými recepty. Třeba na zavaření a dochucení cuketové směsi, která pak kdykoliv poslouží pod maso nebo jako základ leča. V jiné úpravě zase může cuketa zůstat ve sklenici připravena na topinky. Ano, ty zmiňované bedny cuket nemusejí k sousedům ani k přátelům. Dokonce se vám může po přečtení knížky Cukety & dýně z Edice Receptář klidně přihodit, že zjistíte: Sám mám málo. A kdo zatím neochutnal grilované cukety jako lahodnou přílohu k masu, třeba místo pečených brambor, kdo nežasl nad jásavou barevností a hedvábnou chutí dýňové polévky, objeví svět nových možností — bezmála stovku receptů na přípravu jídel z dýní a cuket.... celý text
Podobné knihy (7)
Cukety Lenka Požárovákdyž existuje cuketových receptů spousta, autorku ke kuchařce donutili samotní čtenáři. Její recepty jsou zkrátka nevšední a plné nápadů. Netradiční kombinace, skvělá chuť a jednoduchá příprava. Od cuketových jednohubek,... více
Cukety, patizony, tykve, zeleninové saláty Danuše Machovská
Recepty v této příručce nabízejí rozmanité využití typický ch produktů léta – dýní, cuket a patizonů v jídlech masitých i sladkých, především však zeleninových, která jsou vítaným zpestřením nejen letního jídelníčku. více
Tekvica na našom stole Otília Jurgová
Tekvica je nádherný dekoračný prvok, ale má aj svoju výživovú hodnotu a kulinárske uplatnenie. Naša kniha vám ponúka bližší pohľad na tento vzácny dar prírody. Autorky sa zamerali na spracovanie tekvice. Ponúkajú širo... více
Kuchárska kniha, cukety, patizóny, tekvice, baklažány Lucia Jesenská-Horecká
Máte radi bezmäsité jedlá? Pestrú zeleninovú kuchyňu? Kuchárska kniha cukety, patizóny, tekvice, baklažány Vás určite správne naladí. Nájdete tu plno zaujímavých, pestrofarebných receptov do Lucie Jesenskej- Horeckej, kt... více
Tekvica Anna Walz
Tekvica, napríklad hokkaido, maslová, obyčajná či veľkoplodá, má množstvo tvarov, farieb a veľkostí. Anna Walzová vyčarovala z tejto rozmanitosti neuveriteľné recepty. Táto obľúbená zelenina nás vždy prekvapí. Kto by ... více
Cukety, lilky a patizony František Beníšek
273 receptů na jídla, jejichž základní surovinou jsou tykvovité plody - cuketa, lilek a patizon. více
Jak se vaří z dýní a patizonů - jakož i z cuket a lilků Libuše Vosecká
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Autorovy další knížky
2017 | Květiny našich babiček |
2013 | Cukety & dýně |
2016 | Zahrádkářův rok |
2015 | Pěstujeme bylinky |
2021 | 50 rad mazaného zahradníka |