Život bez pšenice podobné
William Davis
Život bez pšenice série
1. díl >
Víte, že po snědení dvou krajíčků pšeničného chleba vám stoupne krevní cukr víc než po dvou polévkových lžících čistého cukru? Od zavedení stravovacích směrnic v 70. letech, které vyzývaly k omezení příjmu tuků, jsme byli svědky podivného jevu: Američané neustále tloustli, postonávali a měli ještě větší sklony k cukrovce než dřív. Kardiolog William Davis se to rozhodl risknout a naordinoval více než dvěma tisícům svých pacientů režim bez pšenice. Když pak viděl, jaké to mělo mimořádné výsledky, dospěl ke znepokojivému závěru: Není to tuk, není to cukr, ani náš pohodlný životní styl, co je příčinou epidemie obezity v celé Americe - je to pšenice. Ve své knize Život bez pšenice autor odhaluje pravdu o moderní pšenici a rozebírá její historickou roli v lidském jídelníčku. Už to není ta vydatná základní potravina, kterou naši předci pěstovali pro svůj chléb vezdejší; dnešní pšenice byla geneticky změněna tak, aby výrobcům potravin přinesla největší výnosy za cenu nejnižších nákladů. Dosud neškodná obilnina se tak proměnila v nutričně ochuzenou, ale jinak všudypřítomnou ingredienci, která zvedá krevní cukr ještě drastičtěji než běžný stolní cukr a vyvolává závislost, kdy se jako na tobogánu střídají cykly hladu, přejídání a únavy. Doktor Davis si posvítil na tloustnutí a hromadění tuku ve všech tělesných partiích a také na celou řadu nepříznivých zdravotních účinků: od cukrovky přes srdeční choroby až po imunologické a neurologické poruchy, jako je celiakie, revmatická artritida a demence. A konečně předkládá přesvědčivé argumenty pro úplné odstranění pšeničných výrobků z našeho jídelníčku, spolu s doporučeními, jak si tento přechod usnadnit a nesklouznout zase zpátky k dřívějším návykům. Kniha Život bez pšenice, postavená na dlouholetém klinickém výzkumu a studiích jednotlivých mužů a žen, kteří se rozloučili s pšenicí a úplně tím změnili svůj život, nabízí velmi poučný pohled na důvěrně známou potravinu a poskytuje návod, jak se uzdravit a nadobro se zbavit přebytečných kil.... celý text
Podobné knihy (4)
Jde to i bez pšenice Petra LamschováAutorská dvojice Petra Lamschová a Petr Havlíček přichází s novou řadou lifestylových kuchařek. Opět půjde o zdravé jídlo a spoustu zodpovězených otázek, tipů a rad, ale také tabu. První díl se bude točit okolo pšenic... více
Cukr - náš zabiják Robert H. Lustig
Máme svou výživu pod kontrolou, anebo čelíme potravinářské lobby s jejími cíli, jak na nás co nejvíce vydělat? Co s námi dělají přidané cukry v potravinách? Tato neuvěřitelná kniha významného vědce vám změní život a z... více
Cukr : jak se zbavit závislosti Nancy Appleton
Autorka vám v této knize vysvětlí, jak cukr narušuje vnitřní rovnováhu vašeho těla a ničí endokrinní a imunitní systém, což má za následek mnoho nemocí a chorobných stavů, mimo jiné i hypoglykémii, cukrovku, osteoporózu,... více
Život bez pšenice: 30minutová kuchařka William Davis
Když vyšla kniha Život bez pšenice, strhla se doslova bouře. Desítky tisíc lidí změnily své stravovací návyky a začali žít zdravěji. A zároveň s proměnou jídelníčku narazili na problém – jak vařit bez pšenice chutně a ry... více
Autorovy další knížky
2013 | Život bez pšenice |
2015 | Život bez pšenice: 30minutová kuchařka |
2016 | Život bez pšenice: 10denní detox |
2017 | Život bez pšenice: 150 receptů pro zdravou kuchyni |
2015 | Úplné zdravie bez pšenice |