O pár kroků blíž

Povídka od: Martina Bellovičová
Z knihy: Žena se sovou


Svět zachvátila apokalypsa. Japonsko uzavřelo hranice a naprosto se izolovalo od okolního světa. Přesto se po ostrovech začal nezadržitelně šířit podivný virus. Mladý vědec Satoru se zabývá zkoumáním polapených nakažených „subjektů“ a snaží se v jejich tělech i myslích najít odpovědi, které by mohly vymírající lidstvo zachránit.

Rok vydání originálu: 2017

Komentáře (2)

Přidat komentář

Angylaos
06.11.2019 3 z 5

Vida, tak Wraeththu po dekádách přeci jen dorazili do českých luhů a hájů. Kolikpak čtenářů se asi chytne...?

yaoiyuri
20.07.2017 5 z 5

Hory shet! Noční můra většiny mužů a vlhký sen všech yaoistek je tady. Na takovou povídku jsem na české literární scéně čekala dlouho. Paráda. Autorka si nastudovala a celkem věrně ztvárnila japonské reálie, s japonskou mentalitou se jí to povedlo méně, ale stejně jsem nadšená. A nepřišlo mi, že by si obě strany mohly něco vyčítat – pochybuji, že většina sličných hochů se nechala nakazit dobrovolně.
Jen mě iritovala (jak už je v naší literatuře tradicí) zmršená transkripce – co je to sakra Kioto? Snad ne Kjóto, to už bych spíš překousla anglické Kyoto. Taky je zbytečné užívat literu Ō, když máme krásné české Ó, které se navíc v jiném japonském názvu bez problému používalo.