Tomb Raider #32-#34 Anděl temnoty

Povídka od: Adam Hughes
Z knihy: Tomb Raider: Archivy S.2


Lara Croft v tomto třísešitovém knižním příběhu pátrá po tak zvaných Obscuras, světu známé spíše jako Temné obrazy. Je jich celkem pět a když jsou pohromadě, jsou zdrojem velké moci a prý dokážou i oživit mrtvé.

Třísešitový knižní příběh měl dva scénáristy a jednoho malíře.
Scénář: Adam Hughes a James Bonny
Kresba: Tony Daniel.

Originální název:

Tomb Raider #32-#34 Angel of Darkness


Rok vydání originálu: 2003

Komentáře (2)

Přidat komentář

elenai
29.05.2020 4 z 5

Ale fuj, fuj, co ten konec? Jinak jako dobrý. Potěšily známé tváře a známá místa a Lara zde byla, ehm, velmi sexy. No nic. :-D

Terva
15.11.2017 4 z 5

Co mě ihned zaujalo na prvním sešitě tohoto třísešitového příběhu je, že kreslíř Tony Daniel se vyžívá v celostránkových kresbách. Skoro na každé straně je celostránková kresba a jedna je hezčí než druhá atd.
Ironické poznámky a černý humor tak jen podtrhují tento temný příběh. Lara totiž hledá Temné obrazy. Co se stanem, když jsou všechny pohromadě? A dají se vůbec sehnat? No, Lara Croft to snad dokáže.
Její cesty ji zavedou na mnohá místa. Jedním z těch míst je i naše hlavní město Praha.
Musím trochu zneuctít konec příběhu. Všechno se mi to zdálo až moc rychlé a vlastně, jak to bylo temné, tak to bylo i jednoduché. Trochu bych vylepšil scénář a možná i přidal jeden sešit navíc. No, co se dá dělat.

Poslední povídka ve druhém svazku Archivu je u konce. Dám za ní čtyři hvězdy, ale jen pro ty krásné celostránkové kresby, které obsahuje.

Malá ochutnávka:
Vždycky, když jsem v cizině, snažím se bedlivě dodržovat místní společenské zvyklosti a co nejlépe zapadnout mezi obyvatelstvo.
Dokonce všem uhýbám, abych na sebe neupoutávala pozornost.
….ale když se to nepovede....na místní zvyklosti zvysoka kašlu.

Citát: Možná jsem mrtvá...sakra práce!