V mysli mojí vidíš stíny

Povídka od: Karolina Francová
Z knihy: Žena se lvem


Prequel k autorčině připravované sérii. V nedaleké budoucnosti je Česká republika jediná země na světě, která kontroluje magii. Avšak vládne tu temný mág, který má na svědomí mnoho nevinných životů. Kvůli smrtící kletbě jej ale nikdo nemůže hnát k zodpovědnosti. Přesto se odvážná Elen rozhodne pomstít smrt svých blízkých.

Rok vydání originálu: 2016

Komentáře (8)

Přidat komentář

LuckaK.088
19.08.2024 5 z 5

Tak tento prequel mě i nalákal si přečíst celou sérii. Navíc pro mě až nostalgická povídka - přečtená po návratu z Jizerek a Libereckého kraje, kde jsem na Ještěd koukala z každého vrcholu a vyhlídky...

cori
28.07.2024 4 z 5

Příběh ze světa probuzené magie v kulisách Liberce a hrdinka, která kráčí za svou pomstou. Zajímalo by mě, jak to s Elen dopadne a zda se její plán podaří.


Ailee
22.01.2018 5 z 5

Z téhle povídky mě mrazilo. Při popisu osudné Purpurové noci, kdy se magie probudila k životu, jsem tajila dech. Možná, že mě to dokonce naláká i k té sérii, kterým je povídka prequelem.

kristina6651
13.12.2017 4 z 5

Zasazení do českého prostředí mi nevadí, beru ho jako alternativní realitu, a člověk... stejně nikdy neví, co všechno a kde se může stát. Těším se na román.

Teron
22.11.2017 4 z 5

Musel jsem si připomenout, že se jedná o předehru k něčemu rozsáhlejšímu, protože jinak by mi na konci zůstal totální WTF moment...pravda je, že obecně mám hodně rezervovaný vztah k fantastice z domácího prostředí, ale tady to fungovalo dobře včetně systémových dopadů a dalších souvislostí a je znát, že autorka má dobře spočítáno, jak může magie ovlivnit denní život a fungování světa včetně adaptace magických zvířat. Snad se někdy dovím i to, jak se jeden konkrétní mamlas hergot stal tím úbermágem, ze kterého mají všichni vítr...trochu mě zaskočilo, jak moc Elen prožívala finále, když její cíl ležel někde jinde.

Eslem
07.06.2017 3 z 5

Cokoli z "pera" KF je pro mě pokušení, ale temný mág Radek Rener se sídlem v Liberci? To mi ze začátku přišlo opravdu moc, i když mě povídka postupně docela vtáhla - autorčin styl psaní mi prostě sedí. Tak uvidíme, co se z tohohle projektu vyvrbí...

AylaLeela
06.02.2017

Trochu se mi nezdál ten konec, ale povídka byla jinak napsaná čtivě. Osobně nejsem moc fanda příběhů, kdy se Česká republika nebo české město stanou najednou středobody celého vesmíru, ale na druhou stranou proč ne. Jsem zvědavá, co bude v sérii, protože rozehrané to vypadá zajímavě...

Lea
04.01.2017

Jako povídka by to obstálo, jen co si zvyknete na to, že se Čechy staly velmocí magie a zároveň padly zase tak trochu do područí diktatury. A že hlavním městem už není Praha, to provilegium nepadlo ani na Brno. Ale metropolí je náhle Liberec a jeho dominantou už není ještědská rozhledna. Příběh má spoustu "ale", které se snad podaří autorce rozvést a vysvětlit v připravované sérii. Na druhou stranu klobouk dolů, že se Karolína celkem bez rozpaků rozhodla zasadit tak důležitý milník fantasy dějin do své rodné hroudy.