10 rad nájemného vraha, jak vyčistit kvartýr přehled
Hallgrímur Helgason
aneb Jak přestat zabíjet lidi a pustit se do mytí nádobí Tomislav Bokšić alias Toxic, profesionální zabiják chorvatské mafie v New Yorku, má problém. Pro vraždu policisty je mu v patách celá FBI a Toxic musí opustit zemi. Nic však nejde podle plánu a on místo v Záhřebu končí převlečen za pastora na studeném Islandu. V zemi, kde je člověk podezřelý, i pokud jde sám po chodníku nebo jede autobusem městské hromadné dopravy, v zemi, kde téměř neexistuje zločin a není možné sehnat zbraň, a kde se navíc zoufale nedostává tmavých zákoutí, protože v létě slunce vůbec nezapadá. Navíc v zemi ochotných křesťanských kazatelů, kteří se svého amerického kolegy rádi ujmou. A mají krásné dcery. Přidejte k tomu probouzející se svědomí, a je jasné, že Tomislav Bokšić má problém.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2011 , PlusOriginální název:
10 ráð til að hætta að drepa fólk og byrja að vaska upp, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 10 rad nájemného vraha, jak vyčistit kvartýr. Přihlašte se a napište ho.
Kniha se mi dost líbila, je tam hodně černého humoru, není to detektivka ani thriller. Změna stylu v polovině mi taky nevadila, knihu jsem jedním dechem dočetl do konce. Ale věřím, že se nemusí líbit každému.
Ze začátku to byla fakt sranda, drsná a občas sprostá, ale sranda. Postupně se to nějak proměnilo, až se sranda vytratila úplně. A ten závěr, no nevím... Nechci spoilovat a bez toho se nedá napsat nic víc, jen že celkově to špatný nebylo, akorát tak na tři hvězdy. ;)
Kniha 10 rad nájemného vraha, jak vyčistit kvartýr v seznamech
Island vraždy humor útěk islandská literatura severská krimi severská literatura nájemní vrazi
Taková docela zábavná jednohubka, od které jsem asi čekal trochu víc.