100 divů světa přehled
Winfried Maass
Největší poklady lidstva na pěti kontinentech K výstižnému názvu této publikace již téměř není třeba cokoliv dodávat. Přehledně členěná kniha poskytuje prostřednictvím textu a nádherných fotografií pohled na nejkrásnější přírodní i architektonické památky pěti kontinentů. V roce 2022 dotisk se stejným ISBN.
Literatura naučná Obrazové publikace
Vydáno: 2001 , ReboOriginální název:
100 wereld wonderen, 1998
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 100 divů světa. Přihlašte se a napište ho.
S ohledem na rok vydání už nejsou všechny informace úplně aktuální. Taky lehce pokulhává překlad. Ale pokud máte chuť jen tak cestovat prstem po mapě světa a kochat se, tak doporučuji.
Kniha 100 divů světa v seznamech
2001 | 100 divů světa |
2002 | 100 nejkrásnějších měst světa |
2004 | 100 nejkrásnějších národních parků světa |
2008 | Divy světa |
2008 | Nejkrásnější města světa |
Nádherná obrazová publikace se spoustou informací z historie, o původu památky, záměru stavby... Má podtitul "největší poklady lidstva na pěti kontinentech" a já mám to štěstí, že spoustu těch evropských jsem již měla možnost vidět. Eiffelovka, Hofbug, Melk, Neuchwanstein a Sagrada Familia (extra srdcovky!), Benátky, kláštery Meteora a samozřejmě Praha!
Hodně jsem přemýšlela, že mě ani neláká Amerika, Austrálie a studené kontinenty, jako spíš Asie a zbytek Evropy. Oba kontinenty se mohou pyšnit mnoha fantastickými stavbami a vyspělostí kultur. Chovám velkou naději, že ještě uvidím Stonehenge, Westminster Abbey, Mont Saint-Michel, kamenné město Petru, egyptské pyramidy a chrám Abu Simbel... Či přírodní památky Rujánu a Pamukkale. Už méně Tádž Mahal, Velkou čínskou zeď a Terakotovou armádu, asijské buddhistické svatyně nebo jedno ze Zakázaných měst. V Americe bych zamířila jen do Grand Canyonu a k mamutím stromům, chtěla vidět jedny z obřích vodopádů a cítit energii té masy vody (Niagára nebo africké Viktoriiny vodopády) a do Austrálie bych vyrazila za krásami Velkého bariérového útesu. Zatím děkuji za cestování pomocí této krásné knihy :-)