13 českých skandálů přehled
František Cinger
![13 českých skandálů 13 českých skandálů](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155738/13-ceskych-skandalu-155738.jpg?v=1364322438)
Autoři, čtyři čeští novináři, se zabývají některými polistopadovými politickými a hospodářskými aférami
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 13 českých skandálů. Přihlašte se a napište ho.
Kniha 13 českých skandálů v seznamech
v Mé knihovně | 2x |
Nález v knihobudce, divoké devadesátky a skandály, které pamatuji. Knihu jsem celou nečetl jen to co mě zajímalo. Hodně tenkrát rozvířila hladinu v politických kruzích i na veřejnosti ,, klauniáda,, na letišti v Mošnově 28. srpna 1991. Zásahová jednotka rozstřílela brokovnicemi dveře na řídící věži , poškodila vybavení řídící věže, zranila jednoho řídícího pracovníka. Dále URNA zastavila na celém letišti provoz, ohrozila bezpečnost letového provozu i dvě osoby na životě , které měli být přepraveny letecky do nemocnice do Prahy ( sanitky je odvezli po zásahu do Ostravy). Akci nařídil ministr vnitra Ján Langoš a jeho náměstek J. Ruml, reagovali na dezinformaci, že z Mošnova se má pašovat do Ruska ,, červená rtuť,, která pohlcuje radarové paprsky a slouží k výrobě jaderných zbraní, samozřejmě žádná červená rtuť neexistuje :-) :-).-) a na letišti se nic nenašlo. Na celou akci bylo uvaleno tiskové embargo, něco ovšem na veřejnost proniknulo. Zásah na letišti byl neadvekátní a nesmyslný. Langoš samozřejmě v roce 1992 už ministr nebyl stal se jím Jan Ruml 1992 - 1997.Ten pro zajímavost pracoval od roku 1972 do 1980 pracoval jak lesní dělník, dojič krav, expedient v knihkupectví, strojník ve vodárně, sanitář uvádí kniha. Docela jsem se u aféry v Mošnově pobavil.