18 oříšků k rozlousknutí přehled

18 oříšků k rozlousknutí
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25674/bmid_18-orisku-k-rozlousknuti-4wF-25674.jpeg 4 243 243

18 detektivních povídek, z nichž třináct řeší slečna Marplová (Úterní klub, Chrámek bohyně Astarty, Zlaté pruty, Krev na chodníku, Motiv contra příležitost, Znamení, Modrý muškát, Vánoční tragédie, Loupež ve víkendové chatě, Utopená, Podivný žert, Případ vzorné služebné, Případ domovnice) a zbylých pět pak Hercule Poirot (Královský rubín, Byt ve třetím patře, Dvojnásobný přestupek, Záhada na malém městě, Trojúhelník na ostrově).... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: , Československý spisovatel

The Thirteen Problems and Other Stories, 1976

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 18 oříšků k rozlousknutí. Přihlašte se a napište ho.

SSTknihy
28.09.2024 5 z 5

Moc pěkná směsice detektivních příběhů. Na své si tu přijdou milovníci vyšetřování za pomoci šedých buněk mozkových papá Poirota, i ti, kteří mají raději nenápadné, ale chytré pozorování lidského chování bystrou slečnou Marplovou.
Výběr je to opravdu dobrý. Některé motivy autorka později použila ve svých dalších románech. K mým nejoblíbenějším patří Krev na chodníku, Utonulá, Trojúhelník na ostrově a Královský rubín.

vodovodnice
12.11.2022 4 z 5

Tyto kratší detektivky od A.Ch. mě prekvapily jak jsou hezky propracované a ne jako v knize: Muž v mlze ( kde jsou to takové črty= kraťonké, rychlé a chybí pořádný konec).

Pokaždé mě udivuje jakou měla A.Ch. fantazii a jak je každá detektivka originální.
Moc jsem si knížku užila.

janina66
07.09.2022 5 z 5

Tuto knihu povídek jsem si denně dávkovala četbou dvou až tří povídek. Asi nejvíce se mi líbila povídka Utonulá, Krev na chodníku a Královský rubín.

Kniha 18 oříšků k rozlousknutí v seznamech