300 přehled
Frank Miller
Perská armáda – síla tak nesmírná, že se při jejím pochodu zachvívá země – se vydala rozdrtit Řecko, jediný ostrov rozumu a svobody v moři mysticismu a tyranie. Mezi Řeckem a touto ničivou vlnou zkázy stojí malá skupinka tří set válečníků. Tito válečníci však nejsou obyčejní lidé... …jsou to Sparťané. Rekonstrukce slavné bitvy u Thermopyl z pera a tužky autora Sin City Franka Millera.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 300. Přihlašte se a napište ho.
Jsem moc ráda, že se bitva u Thermopyl dočkala také komiksového zpracování, které mě velice potěšilo svým nevšedním zpracováním. Nikdy nezapomenu, když jsem stála u památníku této hrdinské události v Řecku, a i když bylo šílené vedro, projel mnou z ničeho nic mráz, naskočila mi husí kůže a hrnuly se mi slzy do očí. S obdobnými pocity jsem četla tento Millerův počin, který beru jako další poctu hrdému králi Leonidovi a jeho oddaným bojovníkům - ano, přiznávám, že jsem tak trochu romantická duše.
Takové plus k úžasnému filmu. Jasně popsané, jasně podobné a odvyprávěné. Klasika, která ve filmu je trochu více dynamická. Skvělý komiksový kult.
Ocenění knihy (1)
2005 | Drsný sbohem |
2007 | Batman: Rok jedna |
2012 | Batman: Návrat temného rytíře |
2005 | 300 |
Pro mě trochu zklamání - ano, celkem pěkná kresba, ale kdo by samotný příběh neznal, tak na něj bude komiks působit lehce zmateně a zorientovat se v jednotlivých postavách je díky jejich stejnému výtvarnému ztvárnění ne úplně jednoduché. Příběh je trochu osekaný, ne vše je úplně srozumitelně znázorněno, vysvětleno. I tak samozřejmě pěkný počin, ale ničím výjimečný.