365 provokujících inspirací přehled

365 provokujících inspirací
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181306/bmid_365-provokujicich-inspiraci-sPl-181306.jpg 4 5 5

Kniha obsahuje zamyšlení na každý den v roce, a to z pera autora nebo jeho oblíbených myslitelů. Ve světle evangelia si bere na paškál některé modly a nešvary dnešní doby, přičemž každý měsíc je vždy věnován jednomu nosnému tématu. „Křesťan, který nechce zůstat uvězněn v tenatech dnešní mentality, propadnout se do bažiny banality, být pohlcen chřtánem všeobecného hloupnutí,… ale chce odolávat módám a pomrkávání po vládnoucích božstvech moci, zjevu, úspěchu a peněz, potřebuje znovu nalézt potěšení v přemýšlení a znovu navázat spojení se svým svědomím, příliš často dušeným a téměř utýraným okolním kraválem. Bratři, víte, že myšlení nejen neškodí, ale naopak prospívá zdraví naší víry?“ (z předmluvy)... celý text

Literatura naučná Citáty a přísloví
Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství

Ad ogni giorno la sua luce: riflessioni per tutto ľanno, 2001

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 365 provokujících inspirací. Přihlašte se a napište ho.

cicon
14.09.2019 3 z 5

Chvílemi myšlenkově rozmělněné a chvílemi neskutečně silné nabité. Za přečtení určitě stojí, protože tento chlapík umí občas mistrně poodstoupit od "živých obrazů" a dívat se na životní okamžiky a situace z jiného úhlu.

Petrstik
04.01.2017 3 z 5

Zajímavá rozjímání rozdělená do dvanácti témat, ale čekal jsem od autora přece jen trochu více, někdy jsem se musel do čtení přeci jen trochu nutit..

Kniha 365 provokujících inspirací v seznamech