3x Fantomas přehled
Pierre Souvestre , Marcel Allain
Tři romány (Fantomas, Fiakr noci a Červená vosa) o géniovi zločinu a králi pařížského podsvětí, vyšly u nás v jednom svazku pod názvem 3x Fantomas. Tři staré, dobrodružné a nadmíru krvavé romány (v jedné knize) vás zavedou do Paříže počátku 20. století. Vydejte se do opuštěných temných uliček i na zalidněné bulváry. Vstupte do zchátralých starých domů i honosných zámeckých sídel. Navštivte nebezpečné krčmy i luxusní obchodní domy; umělecké galerie i špinavé brlohy "apačů". Pronikněte mezi galérku i horních 10 000. Projděte se tajemnými nočními zahradami nebo nahlédněte za zdi ostře střeženého vězení. Prostě a jednoduše... neváhejte. Nasedněte do Fiakru noci a ptejte se po Červené vose. A hlavně... bojte se Fantomase!... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1971 , OdeonOriginální název:
Fantômas / Le Fiacre de Nuit / La guêpe Rouge, 1962
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 3x Fantomas. Přihlašte se a napište ho.
Když jsem tohle před lety četl, skoro jsem nedýchal...napínavé, skvělé...a doteď strašně lituji, že u nás další díly nevyšly česky...moc rád bych si je přečetl....hlavně Helenu, dceru Fantomasovu.
Uf, uf konečně jsem ji dočetla. Přiznám se k tomu, že místy byla dost divoká, popsán temný noční pařížský život, slabé místo zločince zv. Fantomas, který má slabé místo v podobě milenky, dcery, mistrně maskuje, okrádá, dělá si legraci z komisaře Juva, bylo velmi zajímavé. Jenom trochu dlouhé
Kniha 3x Fantomas v seznamech
Výborná kniha, plná napětí a divokých situací.