40 dní pešo do Jeruzalema přehled
Ladislav Zibura
Dvadsaťdvaročný Ladislav Zibura v lete zbalil svoj život do 12 kilogramov, hodil si batoh na chrbát a vydal sa na púť do Jeruzalema. Bez mapy a orientačného zmyslu prešiel pešo 1 400 kilometrov naprieč rozpálenou krajinou Turecka a Izraela, stál pod Múrom nárekov a prežil najväčšie dobrodružstvo svojho života. Jeho cesta je príbehom plným omylov, pozoruhodných stretnutí, pľuzgierov a sparenín. Princ Ládik vám svojím nekorektným láskavým humorom dokáže, že pútnik rozhodne nemusí byť katolík, asketik ani nudný človek. O čom to je: Dvadsaťdvaročný muž putuje pešo naprieč Tureckom a Izraelom. Je trochu nešikovný a na 1 400 kilometrov dlhej ceste sa stále stráca, ale stretne dobrých ľudí. Komu to môžem kúpiť: Komukoľvek vo veku 14 – 99 rokov so zmyslom pre humor. Ako sa to skončí: Do Jeruzalema príde, ale potom ho na letisku takmer zabije raketa. Zoznam alergénov: Obsahuje vtipy o náboženstve a tučných ľuďoch.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 40 dní pešo do Jeruzalema. Přihlašte se a napište ho.
Přestože si autora vážím jako skvělého člověka, úžasného humoristu a bezprecedentního cestovatele, ani po jeho pátém cestopisu se nedokážu přenést přes to, že na své stránky nevnáší více faktů a zajímavostí o svých cestách. A v této jsem jich našla snad nejméně, což je věčná škoda.
Já se bohužel řadím mezi menšinu, kterou kniha nenadchla. Na jeho přednášce řval celý sál smíchy. A věřím, že live představení Ziburovi sedí mnohem víc než psané slovo. Kniha se celým svým rozsahem veze na stejné vlně: optimistické putování od jednoho člověka ke k druhému, od šálku čaje k šálku kávy, vedro, puchýře, žízeň, hledání noclehu, hledání cesty. Zpočátku vtipné, pak už to ztrácí šmrnc. Ocenila bych, kdyby nám autor dovolil s ním prožít i nějakou tu špatnou náladu, zlost, patálii... Aby kniha nebyla tak emočně stejnorodá. Není tam ani taková ta gradace v historkách, možná by bylo fajn přidat i fotky. O místech jako takových se nedozvíte téměř nic.
E-knihy zdarma aneb Nevystrč nos z knížky
26.03.2020
50 nejčtenějších knih minulého roku (2019)
27.02.2020
„Stejně je zvláštní, jak často hodnotíme chování ostatních lidí jen podle toho, jaký výsledek přineslo nám - ale už nepřemýšlíme nad tím, jaké úsilí znamenalo pro ně.“
Kniha 40 dní pešo do Jeruzalema v seznamech
v Přečtených | 4 268x |
ve Čtenářské výzvě | 1 626x |
přátelství deníky humor Turecko Izrael cestopisy cestovatelé poutníci české cestopisy pěší turistika
2016 | Pěšky mezi buddhisty a komunisty |
2019 | Prázdniny v Evropě |
2017 | Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii |
2021 | Prázdniny v Česku |
2020 | 40 dní pěšky do Jeruzaléma |
Milý cestopis, který pěkně utíká a dává člověku pocit, že dobří lidé ještě nevymřeli.