5 mrtvých starých dam přehled
Hans Gruhl
Čtivý detektivní příběh, v němž pět starých dam, které vyhrály dohromady velkou částku v sázení, přijde postupně různými způsoby o život. Mladý lékař Klein se stále více utvrzuje ve své domněnce, že i v té většině ze zmíněných případů, kdy se zdá být příčina smrti přirozená, jde o utajené vraždy. Spolu se svým přítelem, policejním komisařem, se snaží vraha vypátrat. Podaří se to až s přispěním bratra jedné ze zavražděných.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1970 , OrbisOriginální název:
Fünf tote alte damen, 1960
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 5 mrtvých starých dam. Přihlašte se a napište ho.
Příjemná krátká detektivka, ve které velkou roli hraje přátelství pěti dam, které vyhrály dohromady velkou částku peněz. Od začátku se v aknize dozvídáme o náhlém úmrtí jedné z dam, pak umírá další a další.... Kdo má zájem na celém případném dědictví, musí vyšetřit policejní komisař s pomocí lékaře a advokáta. Styl autorova psaní mi zcela vyhovoval.
Jsem podvodník, přiznávám se.
Když jsem před skoro 5 lety, jak zvláštní náhoda psala komentář , poslouchala jsem rozhlasovou hru na YT. Ta je dokonalá , napínavá a návyková. Užila jsem si jí už víckrát. Ted jsem našla knížku a přečetla si ji a jsem potěšena ještě víc i když hra je dokonalá knižka je trošičku obsáhlejší. Nádhera, klenot.
Kniha 5 mrtvých starých dam v seznamech
vraždy lékařské prostředí detektivní a krimi romány peníze stáří fotografie pomsta zdraví a léky rozhlasové zpracování krimi sestry kamarádky sázení, loterie nemoci srdce lékaři úmrtí v rodině výhra
Tak nevím, proč tak vysoké hodnocení. Knížku jsem si přečetl v autobusu, na cestu dobré, ale nějak to postrádalo napětí a mozek k uvažování to moc nestimulovalo. Konec je trochu divný, spíš bych řekl, že takový zrychlený a nedomyšlený, otázka vlastně i je, jestli je to vlastně jediné možné řešení.