Matematika - 50 myšlienok, ktoré by ste mali poznať přehled

Matematika - 50 myšlienok, ktoré by ste mali poznať
https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74032/bmid_matematika-50-myslienok-ktore-by-st-q5m-74032.jpg 4 24 24

50 myšlenek série

Tony Crilly ponúka úvahy na rozličné matematické témy; kladie si otázky, čo je nula, mocnina, odmocnina, nekonečno či prvočíslo, ale aj čo rozumieme pod Fibonacciho postupnosťou, spomínanou aj v bestselleri Dana Browna Da Vinciho kód, alebo čo sa skrýva za problémom štyroch farieb, či ako nám pomôže graf. Na položené otázky odpovedá stručne a jasne, jednoducho i zábavne a prístupným spôsobom približuje definície 50 matematických pojmov či problémov. Publikácia svojím spracovaním ponúka pútavý vstup do sveta matematiky - poteší tých, čo ju milujú, a zbaví strachu tých, čo sa jej boja.... celý text

Věda Matematika a logika
Vydáno: , Slovart (SK)

50 mathematical ideas you really need to know, 2009

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Matematika - 50 myšlienok, ktoré by ste mali poznať. Přihlašte se a napište ho.

Kryštofka
08.03.2021 4 z 5

Poctivě a systematicky zpracovaná kniha o matematice. Překlad až na nějaké drobnosti kvalitní. Dobrý přehled pro ty, co už o matematice něco málo vědí a chtějí se dozvědět trochu víc, případně si jednotlivé matematické objevy usadit na časové ose. Odborníci by měli sáhnout po odborných knihách, ti cílová skupina nejsou.

Turmee
13.02.2016 4 z 5

Důležité poznatky matematiky pěkně přehledně v jedné knížce. Musím uznat, že ony čtyři stránky jsou na většinu témat opravdu málo a některé kapitoly by se daly vysvětlit snáze a přístupněji (nemluvě o mnoha nevysvětlených proměnných), nicméně i přesto jsem ráda, že tahle knížka patří do mé knihovny.
Obsahuje spoustu zajímavostí, časové osy a náčrtky, což potěší srdce každého příznivce matematiky. :)

schidlo
03.09.2013 2 z 5

Kniha obsahuje padesát témat. Každé téma má ovšem pouze 4 strany, což je u některých témat příliš málo. Nevím, jak moc to bylo způsobeno překladem, ale kniha je plná nepřesností. Celkově mi přijde popis témat špatný až na některé výjimky. Občas se vyskytují i faktické chyby (např. vězňovo dilema v teorii her), či pletení pojmů.

Pokud si chcete přečíst dobrou knížku o matematice, přečtěte si "Jazyk matematiky" od Devlina. Případně "Problémy pro třetí tisíciletí" též od Devlina. Touto knihou spíše ztratíte čas.

Kniha Matematika - 50 myšlienok, ktoré by ste mali poznať v seznamech