99: Hokejové príbehy přehled
Kirstie McLellan Day , Wayne Gretzky
Všetci vieme, čo Wayne Gretzky pre hokej znamená. Teraz si môžeme konečne prečítať, čo hokej znamená pre neho. V knihe 99: Hokejové príbehy prináša autor svoj osobný pohľad na najvýznamnejšie momenty hokejových dejín. Berie čitateľov na ľad aj do kabín hráčov a rozpráva takmer storočnú históriu NHL, ktorá doteraz nebola nikdy publikovaná. Gretzky sa delí o príbehy veľkých hráčov a skvelých osobností, ktoré ho inšpirovali, motivovali k lepším výkonom alebo podržali, keď mu bolo najhoršie.... celý text
Literatura faktu Biografie a memoáry Sport
Vydáno: 2017 , Computer Press (CP Books)Originální název:
99: Stories of the Game, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 99: Hokejové príbehy. Přihlašte se a napište ho.
Protože mám o Gretzkym prakticky vše načteno a je mým oblíbeným hráčem, tak tuto knihu jsem přijal s velkými rozpaky. Pokud máte Wayna v paměti jako slušného hráče a vstřícného člověka, tak si tuhle knihu nekupujte a raději vůbec nečtěte. Pár zajímavých příběhů (zejména z hluboké historie) nemůže vyvážit styl, kterým je napsána a zejména to jak se vyjadřuje o některých hráčích a také popis a souvislosti vybraných zápasů (např. Nagano), které ve srovnání s realitou silně pokulhává. Některý historky (tedy spíše drby), třeba o tom, jak byl draftován Jaromír Jágr, jsou úplně mimo realitu.
Pokud skutečně hledáte informace o Gretzkym, tak nejlepší kniha (mimo vlastního životopisu z roku 1990), je ta od Al Strachana "Příběh hokejové legendy".
Skvělá kniha o historii NHL od jednoho z nejlepších hráčů její historie. Bohužel, český překlad již tak skvělý není, ale i tak by si ji měl přečíst každý fanoušek NHL.
Kniha 99: Hokejové príbehy v seznamech
autobiografické prvky lední hokej hokejové kluby NHL - Národní hokejová liga hokejisté hokejoví trenéři
Nebolo to úplne zlé, avšak kvalitu knihy znižovalo veľa nepresností, hraničiace až s bludmi niekedy. Preklad tomu vôbec nepridal. O Gretzkym sú na trhu oveľa lepšie tituly. Škoda, čakal som viac.