A co když je to pravda? přehled
Marc Levy
Romantická komedie založená na příběhu dvou mladých lidí dokazuje, že láska je opravdu nesmrtelná. Americký architekt Arthur žije v nově pronajatém bytě v San Franciscu a ani náhodou nepřemýšlí o tom, že by se mu mohl zjevit duch. Ten přichází v podobě Lauren, které byt patří, avšak po těžké automobilové nehodě je v nemocnici v hlubokém komatu. Po podivuhodném setkání se dva "nájemníci" bytu sbližují a dostávají do spletitých romantických a komických situací. Tento neobvyklý vztah je však ohrožen Laureninou matkou, která se rozhoduje ukončit život své dcery...... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2005 , Albatros (ČR)Originální název:
Et si c’était vrai..., 2000
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize A co když je to pravda?. Přihlašte se a napište ho.
SPOILER
Tady budu nepříjemná, protože řeknu na rovinu - nic moc. Těšila jsem se, že si přečtu předlohu k filmu s mojí oblíbenou Pravou blondýnkou Reese Witherspoon. Knihu a film spojuje ale pouze to, že duše dívky ležící v komatu se vrátí do svého bytu a tam se setká s novým nájemníkem... a přes některé peripetie je z toho romance a happyend.
Film nebudu komentovat, ke knize jen tolik: je tam spousta moudrých a pravdivých myšlenek. Ale autor jich vrazil do příběhu tolik, že je to otrava. Celý děj dost pokulhává. Krom nelogičností z hlediska medicíny je tu ještě otázka: je vůbec možné aby... Arthur, muž z masa a krve a Lauren, duch, takže jistá forma energie, se mohou vzájemně dotýkat a krom jiného také (Děti! Zavřete očička!) sexuálně stýkat!??
Já, člověk, který neuznává žádné nadpřirozeno, protože podle mého existuje jedině přirozeno, z něhož mnohé ale nejsme schopni vnímat, tohle uznat nemůže!
I když... červíček pochybností hlodá, jsem totiž věčný pochybovač. Co kdyby i tohle mohla být pravda? :-)
Za moudré myšlenky, kterými autor svoje dílo přecpal, přidám jednu * navíc, ale pokud se chce někdo pobavit (spíš pobaví zmíněný film), tuto knihu ať úplně vynechá!
Kniha A co když je to pravda? v seznamech
láska zfilmováno kóma dopravní nehody, autonehody duchovní bytosti San Francisco
2005 | A co když je to pravda? |
2014 | Druhá šance |
2006 | Potkat Vás znovu |
2006 | Příště |
2018 | P.S. z Paříže |
Knížku jsem si vybrala podle názvu, protože jsem předtím viděla stejnojmenný film, který mám moc ráda. Knížka se četla hezky, některé věci byly odlišné, např. jména hlavních postav a také spousta událostí byla jinak než ve filmu. Ale to samotnému ději vůbec neuškodilo. Jen mě mrzí ten otevřený konec, čekala jsem podobný jako ve filmu :-)