A počasí se změnilo, přišlo léto a tak dál přehled
Pedro Carmona-Alvarez
Román A počasí se změnilo a přišlo léto a tak dál norského autora chilského původu Pedra Carmony-Alvareze se zabývá osudovou, nenahraditelnou ztrátou, kterou může utrpět každý z nás. Zamýšlí se nad tím, zda se lze se smrtí milovaného člověka vyrovnat a jakým způsobem se o to pokoušíme. Bez ohledu na to, co se v nás děje, však čas běží neúprosně dál – po jaru přijde léto, pak podzim, zima a tak dál. Důležitou roli v románu hraje nejen líčení pocitů dvou hlavních postav, rodičů Kari a Johnnyho, ale také pohled okolí a jednání širší rodiny a přátel. Očima Američana Johnnyho poznáváme Norsko sedmdesátých let bez jakýchkoli servítek či sentimentu. Je vůbec možné po smrti dítěte začít žít svůj život znovu? Jak se dá taková tragédie překonat?... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2018 , DybbukOriginální název:
Og vaeret skiftet og det ble sommer og sa videre, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize A počasí se změnilo, přišlo léto a tak dál. Přihlašte se a napište ho.
Silná knížka. O rozpadu jednoho vztahu, jedné rodiny, na jehož počátku se stalo strašné neštěstí. Smutné. Krásně napsané.
Kniha A počasí se změnilo, přišlo léto a tak dál v seznamech
Je to už nějaká chvíle co jsem knihu dočetla, a stále ve mě rezonuje. Hlavně posledních pár stran.
ticho...
Tohle byla hodně silná kniha, a i hodně zvláštní. Tak nějak jinak napsaná, netradičně - prostě zvláštně. Tématem (nebo spíš tématy) to nebyla vůbec "lehká" kniha. U některých pasáží jsem během čtení měla pocit "tíhy na srdci". Nedivím se, že ve mě stále rezonuje. A i když se mi vlastně ve směs líbila, tak je pro mě těžké o téhle knize psát a o dojmech z ní.