A tak jsem šla životem přehled
Helena Růžičková
Helena Růžičková vzpomíná aneb ... A tak jsem šla životem. V kaleidoskopu života se autorce vynořují více či méně barevné střípky vzpomínek a poznatků. Při psaní knížky, na které spolupracoval Vladimír Bernášek, postupovala chronologicky, takže se postupně vyjadřovala k rozličným filmovým rolím a zážitkům s nimi spojeným. Vyprávění Heleny Růžičkové chybí uvolněnost a hlubší ponor. Její knížka se tak řadí k autobiografiím, které pohltí čas.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize A tak jsem šla životem. Přihlašte se a napište ho.
Kniha vzpomínek naší skvělé "velké" herečky Heleny Růžičkové na život, divadlo, film prostě tak jak šla životem
V knize jsem nakonec dost přeskakovala, vyjmenovávání filmů mě totiž nebavilo. Ale u některých byly zajímavé vzpomínky a ty se mi moc líbily, stejně jako hereččino vzpomínání na dětství, začátky manželství, atd.
Kniha A tak jsem šla životem v seznamech
Upřímná zpověď oblíbené herečky, která uměla rozdávat dobrou náladu nejen prostřednictvím svých filmů. Najdete tu vzpomínky na dětství, na válečná léta, střípky z rodinného a manželského života, a samozřejmě historky z natáčení. Kniha nevelká rozsahem, ale všechno podstatné tu je. A bylo by s podivem, kdybyste se u čtení nezasmáli.