... a výstupy do údolí přehled
Jan Pelc
Volné pokračování kontroverzního a dnes již téměř kultovního románu "... a bude hůř ", které se odehrává v Česku začátkem 90. let. S obálkou od Vlastimila Třešňáka.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize ... a výstupy do údolí. Přihlašte se a napište ho.
Chytlavá a zábavná kniha, přečetl jsem ji za jedno odpoledne. Autor se naštěstí vyvaroval přeskakování ich / er formy, které předváděl v knize, která má této přecházet a příběhu tudíž nic nechybí. Olin je naprostý dezolát a zmatený člověk, který neví co chce, a já věřím, že takových mužů žije rozkročeno mezi čr a hranicemi plno. Alkohol, vztahy, alkohol, alkohol, a znovu alkohol až do propasti/údolí, dokud se Vám z toho neudělá blbě. plný počet hvězd.
...a bude hůř jsem četl už před pár roky a tak bylo příjemné se opět na stránkách knihy setkat s Olinem a jeho životními peripetiemi.Olin je po 15 letech vykořeněný a neví co si s tím počít.Respektive ví, ale je jak vítr a u ničeho nevydrží a nedokáže činit střízlivá rozhodnutí.Nevíte, jestli vám ho má být líto, nebo mu dát pár facek.S pomocí chlastu se z něj stává sebedestruktivní a sebelítostivý hovado, který kolem sebe jen kope a odhání i lidi co to s ním myslí dobře. Příběh byl fajn.Přečteno jedním dechem.
Kniha ... a výstupy do údolí v seznamech
alkoholismusAutorovy další knížky
2007 | ... a bude hůř |
2001 | Bez ohňů je underground |
2002 | Šmírák |
2004 | Basket Flora |
1999 | ...a máš mě rád? |
Volné pokračování příběhů Olina, který se po emigraci z Československa usadí v Paříži, má práci, přítelkyni, kamarády. Události lístopadu r.1989 jen zavedou zpět do Československa a vše se začíná pomalu hroutit .... kde je doma? V Praze nebo v Paříži? Kdo je kamarád a kdo jej chce využít? Výborná kniha o hledání domova, sebe sama a nacházení odpovědí na své otázky až když je příliš pozdě. Moc se mi líbí reálně popsaná atmosféra devadesátých let.