Abeceda textilu a odívání přehled
Stanislav Teršl
Podrobná encyklopedie o textilu. Určena pro pracovníky textilního a oděvního průmyslu a studentům oděvních škol.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Abeceda textilu a odívání. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Abeceda textilu a odívání v seznamech
encyklopedie móda látky, textil oděvní průmysl dějiny odívání oděv, odívání šití, střihy materiály slovníky cizích slov výkladové slovníkyAutorovy další knížky
1994 | Abeceda textilu a odívání |
1989 | Malá encyklopedie textilií a odívání |
Výkladový slovník abecedně seřazených pojmů (výrazů) z oblasti textilu a odívání. V rámci jednotlivých vysvětlivek jsou uvedeny odkazy k dalším pojmům v knize, vedoucí k lepšímu porozumění daného výrazu. Stejně tak nápomocné jsou časté ilustrace. Slovník je překvapivě obsáhlý, zabývá se mnoha odvětvími tématu. Pro člověka zajímajícícho se o módu či pracujícího v oboru výtečný pomocník.
Jedinou výtku mám ke stáří - neaktualizování knihy (přeci jen, od roku 1994 se lecos změnilo a přibylo) a k absenci souhrnného výčtu všech výrazů. Nic z toho však nesnižuje knize na kvalitě a jedinečnosti.