Afganec přehled

Afganec
https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75858/afganec-75858.jpg 4 472 472

Afganci sú v skutočnosti dvaja: jeden pravý a jeden falošný. Ten pravý, Izmat Khan, väzeň z Guantanama, je skúsený veliteľ Talibanu. Ten druhý je Mike Martin, Angličan, skúsený veterán s tmavou pokožkou, ktorý hovorí plynulo po arabsky. Britské a americké služby zistia, že sa chystá veľký teroristický útok. Nevedia však, kde a kedy. Mike sa javí ako ideálny kandidát pre nesmierne riskantnú misiu, v rámci ktorej, v prestrojení za Izmata Khana, má preniknúť medzi teroristov, a o chystanom útoku zistiť nielen všetky potrebné detaily, ale mu aj, pokiaľ je to možné, zabrániť.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK) , Albatros (ČR)

The Afghan, 2006

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Afganec. Přihlašte se a napište ho.

danny_21
07.10.2024 3 z 5

Po výborném Šakalovi a milé jednohubce v podobě Pastýře jsem tentokrát sáhnul po špionáži z prostředí islámského fanatického fundamentalismu a teroristických hrozeb, které sebou v dnešní době přináší. Autor román pojal víceméně jako ve dokumentaristické formě, historické důsledky nástupu Al-Kajdy v Afghánistánu byly moc zajímavé, stejně jako praktiky tajných služeb, bohužel díky formě a stylu si čtenář nedokáže k hlavnímu hrdinovi vytvořit žádný vztah. Nahánečka v kanadské divočině i závěrečná stíhací jízda na moři se povedly, Forsyth umí, dávám hodně silný průměr - 70 %

borsalino_csfd
04.08.2024 3 z 5

Kniha časově spadá za knihu Boží pěst, byť na ni nenavazuje, ale něco z ní tam je. Forsythův styl mi kompletně sedí, spíše dokumentární se zasazeným románem, nicméně Afghánec mě příliš nenadl, hlavní hrdina v podstatě neměl žádný prostor, a tak to skončilo. Naopak bych vyzdvihl, že teroristy nevnímá jen jako šílené maniaky, ale do jisté míry racionálně uvažující, využívající moderní techniku, slabostí vyspělejší části světa, on-line technologie pro své pomatené cíle, čímž jsou pro nás ještě nebezpečnější než kdy dříve.

mauglie
11.07.2024 4 z 5

Takové chlapské čtení, bohužel jsem si vůbec nedokázala oblíbit hlavní postavu, jakoby ani neměl vnitřní svět a byl to naprogramovaný počítač, ale odpovídá to autorově dokumentárnímu stylu. Neuvěřitelní znalosti historie!

Kniha Afganec v seznamech