Talent na vraždenie přehled

Talent na vraždenie
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345149/bmid_talent-na-vrazdenie-cUi-345149.jpg 3 73 73

Agatha Christie série

1. díl >

„Na vašom mieste by som nekričal, pokiaľ nechcete, aby sa celý svet dozvedel o vašom manželovi a jeho milenke.“ Agatha Christie, ktorá sa vyberie do Londýna za svojím literárnym agentom, nastupuje na vlak a utrápená premýšľa o tom, že jej manžel má milostný pomer. Vtom sa jej ktosi zľahka zozadu dotkne, stratí rovnováhu, no vzápätí ju niekto potiahne k sebe a zachráni pred prichádzajúcim vlakom... Tak sa začína hrôzostrašný reťazec udalostí. Jej záchranca však nie je nijaký strážny anjel, ale mimoriadne rafinovaný a manipulatívny vydierač. „Vy, pani Christie, spáchate vraždu. No ešte predtým zmiznete.“ Lenže písať o vražde a spáchať ju sú dve úplne odlišné veci. Agatha musí využiť všetky svoje schopnosti a dôvtip, aby skrížila plány protivníkovi, odhodlanému využiť jej génia na vraždenie vo vlastný prospech. Udalosti súvisiace so zmiznutím Agathy Christie v zime 1926 sú dobre známe – jej manžel sa dopustil nevery, 3. decembra po hádke zmizla a po desiatich dňoch ju našli v istom hoteli v Harrogate. Čo sa však dialo počas tých desiatich dní? Andrew Wilson sa chopil týchto faktov skutočne vynaliezavo a vo svojom románe Talent na vraždenie z nich utkal mimoriadne strhujúci a presvedčivý príbeh.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Ikar (SK)

A Talent For Murder, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Talent na vraždenie. Přihlašte se a napište ho.

viweb
01.08.2023 3 z 5

Zajímavý námět i zpracování příběhu. Vadilo mi akorát protivné hroucení se arisokratickych dam v různých běžných životních situacích. No jestli jsou i dnešní anglické dámy takové "cimprlíny" tak potěš koště!

Criosphinxx
31.01.2022 3 z 5

Ještě jsem nečetl nic od Agathy, ale hrozně se těším, až něco vyzkouším!!! Tato kniha samozřejmě není z pera této "královny detektivek" ale přesto jsem čekal, že ji trochu pochopím a přiblížím si její charakter. Ovšem toto není reálný příběh. Je to spíše fiktivní představa, co se asi mohlo tehdy stát, když na těch pár dní zmizela. Neříkám, že to bylo špatné a neříkám, že se to nemohlo stát! Kniha mne rozhodně bavila a jde vidět, že autor je velikým fanouškem Christie, bylo tam dost odkazů na její díla. (Což pochopím asi až časem) Ale myslím, že je zde jméno použito spíše jako marketingový tah, páč ten příběh by šel napsat i bez tohoto slavného jména. A tak k tomu tedy asi budu i přistupovat... Kniha byla napínavá už od začátku a člověk se rozhodně zabavil, ale když je něco napínavého od začátku, tak to nemůže vydržet až do konce a u konce to už nemělo takový drive. Autor to chtěl nějak zkomolit, aby si oargumentoval realitu, takže se to dá asi i pochopit, ovšem mnohem radši bych byl, kdyby tu bylo do úplného konce víc té rozepře mezi vrahem a hlavní hrdinkou, než polemizace jak to mohlo a nemohlo být s Agathou. No, mám z knihy rozpolcené pocity, určitě se k ní někdy vrátím a uvidíme posléze. Mám doma druhý díl a ten zkusím někdy určitě také.

Leona333
31.10.2021 3 z 5

Na této detektivce je vidět ten ohromný rozdíl ve psaní detektivek od Agathy Christie a rozdílu - psaní někdo jiného, kdo píše detektivky ve jménu této geniální spisovatelky.
Co víc dodat. Snad jen to, že se to panu Wilsonovi moc nepovedlo. Takové vlahé čtení to bylo.

Knižní novinky (2.1. - 14.1.)

02.01.2018

Kniha Talent na vraždenie v seznamech