Agentura přehled
Pavel Frýbort
Kniha Agentura v dramaticky rozehraných aférách odhaluje dvojí tvář politiků, médií, čerstvých multimilionářů i těch, kteří chtějí sociální nespokojenost využít k vlastnímu vzestupu. Bebe je zaměstnancem Agentury, která se oficiálně věnuje public relations, ve skutečnosti však vyrábí skandály...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Agentura. Přihlašte se a napište ho.
Dobře napsaný a čtivý příběh. Oproti jiným Frýbortovým příběhům je možná díky Bebeho akcím a plánům až přehnaně komplikovaný a překombinovaný, takže někdy působí hodně neuvěřitelně, jak hlavnímu hrdinovi všechny plány perfektně vychází. Samotná Agentura také na české poměry působí moc všemocně a vševědoucně.
Nicméně i tak dobrá zábava.
Knížka se četla dobře, ale při hlubším zamyšlení byl Bebe až moc velký borec. Z pozadí tahal za nitky a všechno s přehledem vyřešil. To bylo trochu pohádkové, ale asi se držím příliš při zemi a on lítal s vrtulníkem. Také jeho zaměstnavatel, fingovaná PíÁr agentura, byla na úrovni tajné služby. Tož nevím. Už se v tom nebudu nimrat a za dobrou oddechovku na závěr léta dávám čtyři hvězdy. Jo, a ještě dodávám, že slovo cikán je zařazeno ve Slovníku spisovné češtiny pro školu a veřejnost (vydala Akademie věd ČR), takže ho lze bez uzardění používat.
Kniha Agentura v seznamech
1988 | Vekslák |
1993 | Vekslák 2 aneb malý český bordel |
1996 | Jen jednou dostat šanci |
1990 | Přesilová hra |
1999 | Poslední soud |
Trochu otevřený děj, ale i tak pohodové čtení