Agrese a agresivita v předškolním a mladším školním věku přehled

Agrese a agresivita v předškolním a mladším školním věku
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/191652/bmid_agrese-a-agresivita-v-predskolnim-a-hMa-191652.jpg 4 16 16

Projevy agrese, nezvládané emoce vyjadřující spíše negativní postoje, mohou být samozřejmě důsledkem mnoha jiných příčin a nejspíše bývají důsledkem jejich kombinace. Cílem knihy je předat čtenáři podstatné a výzkumy získané informace o současných dětech, a to v souvislosti s řešením situací, které běžně nastávají. Obecně jsou stížnosti na zvyšující se agresivitu. Ano, ta opravdu existuje. Vždy však jako důsledek, není příčinou sama o sobě. Kniha pomáhá čtenáři pochopit, co je příčinou agresivity u dětí, a navrhuje možné postupy řešení. Také upozorňuje na zásadní výchovné chyby, kterých se dopouštějí současní rodiče – hlavně pod tlakem výchovných mýtů, které konzumní společnost propaguje. Veškerá teoretická pojednání jsou doplněna kazuistikami a jejich řešením. Kniha je určena především vyučujícím v MŠ a v prvních dvou třídách školy ZŠ. Kniha osloví také rodiče a vychovatele dětí věkové skupiny předškolních dětí a dětí těsně po zahájení školní docházky.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Agrese a agresivita v předškolním a mladším školním věku. Přihlašte se a napište ho.

Noisette73
26.09.2022 5 z 5

Skvělá kniha, sice ne moc obsáhlá, ale napsána srozumitelně, krásně se z ní dělají výpisy, má vždy na konci kapitoly shrnutí, dobře se čte a je přístupná jak odborníkům, tak i laikům, mě na Vysoké pomohla hodně. A určitě se jí budu řídit jak v práci, tak ve výchově dětí vlastních.

Viky007
08.11.2018 4 z 5

První polovina knihy byla nic moc a popravdě jsem si říkala, jestli s ní ztrácet čas. Pak mě to však chytlo. Hodně se mi líbily kazuistiky, které knihu vhodně doplňovaly. Nejsem si však jistá, jestli obsah odpovídá názvu. O daném problému jsem se toho zas tak moc nedozvěděla, autor se tomuto tématu věnuje dost široce. Každopádně pro ucelení je to dobré, pokud člověk čerpá z více zdrojů.

jolii
01.06.2016 5 z 5

Pracuji ve školce a ke knize se často vracím. Pro mě velmi dobrá a užitečná.

Kniha Agrese a agresivita v předškolním a mladším školním věku v seznamech

agresivita, agrese

Jan Svoboda