Ahoj krásko přehled
Ann Napolitano
Rodinná sága ze současného Chicaga, v mnohém odkazující na legendární román Malé ženy. William Waters vyrůstal v rodině zasažené tragédií, bez lásky a zájmu rodičů. Když v prvním ročníku na univerzitě potká energickou a ambiciózní Julii Padavanovou, rozzáří se mu celý svět. S Julií do Williamova života vstoupí i její rodina, především její tři mladší sestry: Julii nejbližší Sylvie, snílek a knihomolka, a dvojčata, bohémská výtvarnice Cecelie a laskavá pečovatelka Emeline. Všichni Padavanovi přijmou Juliina nového přítele s otevřenou náručí. Životní cesty všech se však začnou různě komplikovat, až nakonec dojde ke katastrofálnímu rodinnému rozkolu, který všechny promění, mnohé rozdělí a zasáhne i další generaci... Dokáže takovou ránu někdy něco zacelit?... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2024 , MetaforaOriginální název:
Hello Beautiful, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ahoj krásko. Přihlašte se a napište ho.
Tahle knížka je čisté zjevení plné slov a obratů nad kterými moje srdce fakt plesalo nadšením! Můj obdiv patří Napolitano i Frühbauerovi! Pokud si v knihách lepítkujete, doporučuji být vybaven a připraven!
Kniha je to melancholická, niterná a intenzivní. Příběh, ač sám o sobě nijak zvlášť originální, je naplněn... naplněn lidmi, jejich životy a pocity. Přečtete si o smutku, úzkosti i bolesti, zároveň však nepřijdete o naději, štěstí ani lásku a knihu odložíte s tím, že vše je tak, jak být mělo.
Vždycky, když někdo v komentáři ke knize napsal, že by mohla mít o sto stran méně, nechápala jsem. Po dočtení Ahoj krásko mám přesně tenhle pocit. Neustálé opakování toho, jak se všichni milují, potřebují a trpí, když spolu nejsou, velmi častá přirovnání pomocí jako, jako že, jako když mi po dvou stech stranách už lezlo na nervy. A pořád dokola. A ty prkenné dialogy o ničem vložené jakoby pro oživení dlouhých statí tomu taky nepomohly. Sto stran před koncem se děj zase trochu rozběhl a dočetla jsem. Nadšení ostatních čtenářů rozhodně nesdílím, dokonce bych řekla, že tahle kniha pro mě byla ztráta času.
Hra na kočku a na myš, Druhá smrt a další knižní novinky (14. týden)
31.03.2024
Kniha Ahoj krásko v seznamech
přátelství láska americká literatura rodina dospívání vztahy sestry společenské romány Chicago rodinné ságy
Knihu som dostala k narodeninám, ale prečítala som ju silou vôle...určite ju po druhýkrát čítať nebudem.