Aimée a Jaguár přehled
Erica Fischer
Dokumentární kniha německé novinářky o lásce mezi Lilly, árijskou ženou, matkou čtyř synů, a Felice, Židovkou ukrývající se před Gestapem, v době druhé světové války. Napsáno podle skutečné události; kniha byla zfilmována.
Literatura světová Romány
Vydáno: 2003 , One Woman PressOriginální název:
Aimée & Jaguar, 2002
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Aimée a Jaguár. Přihlašte se a napište ho.
Dokumentární styl vyprávění příběhu mi vyhovoval, i když to děj malinko rozbijí. Mohla jsem si tak při čtení třídit myšlenky a informace o době, kdy se odehrál. Nejdříve jsem si mysela, že ji chce Felice jen využít pro svůj prospěch, tady vycestování z Německa. Byla to příšerná doba. Dokázala bych ji pochopit. Mě by to nevadilo. Příběh je opravdu hodně emotivní. Přestože příběh znám skrz na skrz, tak pokaždé dojdu k pasážím, kde musím přestat číst, pro uslzené oči nevidím a když si prohlédnu fotografie umístěné v zadní části knihy a čtu utržky korespondence, tak brečm zase. Film taky není špatný, ale kniha je o sto procent lepší, tak nějak mnohem lidštější a autentičtější. Tuto knihu jsem sháněla deset let a pak jsem si ji jednoho krásného dne v roce 2016 nadělila k narozkám. Nedám na ni dopustit. Střežím ji jako oko v hlavě. Je to můj největší úlovek a taky ukázka mojí trpělivosti. Není možné zapomenout na člověka, kterého opravdu milujeme.
Kniha by se mi líbila více kdyby byla sepsána jako jednolitý příběh. Dokumentární sloh mě nutil neustále přemýšlet a skládat si fakta dohromady,abych se v tom zorientovala, což mi není moc blízké.Nicméně samotný příběh je velice emotivní, poutavý a chytá za srdce tím, jak je svět někdy krutý. Doporučuji!
Kniha Aimée a Jaguár v seznamech
Láska nebo už posedlost? Kdo ví? Každopádně Lilly a Felice jsou velmi nesourodý pár. Láska dokáže být šílená. Pokud se odehrává v nacistickém Německu a jedna z dívek je Židovka, tušíte, že to nemusí dopadnout dobře.
Uvítala jsem popis života ve válečném Berlíně.
Zajímavý příběh, o to cennější, že je pravdivý.