Ajťácká detektivka přehled
Jakub Valenta , Barbora Voráčová
Dvanáctiletá Sofie sní o tom stát se hackerkou a proniknout do tajů informatiky. Na světě existuje pouze jeden člověk, který ji může pomoci sen splnit – její blízký kamarád Ben. Kniha kombinuje dobrodružný příběh s praktickou výukou informatiky. Každá kapitola tě vtáhne do děje a zároveň naučí základům práce s počítačem. Díky speciálním kódům se dostaneš k videím, kterými tě provede lektor informatiky, a postupně si vyzkoušíš programování, tvorbu grafického designu a mnoho dalšího.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ajťácká detektivka. Přihlašte se a napište ho.

(SPOILER) Sofi příde o své rodiče. Tak se rozhodne naučit se programovat. Pomáhají svému strejdovi vyřešit případ Fox94

Četl ji syn - 12 let, který je na knížky děsně vybíravý. A byl opravdu nadšený. Ty odkazy všechny prošel. Ptal se po dalších dílech a já doufám, že budou. Kdo máte doma kluka, co ho baví počítače a pořád se mu snažíte podsouvat zajímavé knihy, tak doporučuji.
Kniha Ajťácká detektivka v seznamech
v Mé knihovně | 2x |
V průběhu čtení následovalo mírné zklamání, nejen co se týče příběhu, ale rovněž ohledně obsahu lekcí. Výuková videa zahrnovala jen velmi stručné přehledy, které sestávaly z krátkých zhruba pěti- až desetiminutových seznámení s programovým či jazykovým vybavením. Videa mohla být delší, lépe koncipována po obsahové stránce, ale i lépe sestříhána. Mám dojem, že mnohá videa volně dostupná na YT jsou kvalitnější jak po stránce obsahové, tak i po té vizuální. Co se týče doporučovaného věku dětského čtenáře, nabízené výukové lekce jsou údajně určeny pro žáky zhruba okolo devíti let. Dodala bych, skutečně víc než devět let ne. Podle mne jsou spíše vhodné pro menší děti v prvních třídách na nižším stupni základních škol. Proto budou asi velkým zklamáním pro toho, kdo již absolvoval nějaký IT kroužek a sám sleduje výuková videa na kanále YT a je schopen samostatně programovat, třeba v programovacím jazyce C# nebo v Unity. Na tuto výukovou knihu je syn buď už příliš velký, anebo má již přemíru svých vlastních zkušeností s programováním, takže nás bohužel výuková videa až tak nezaujala a nic moc nového jsme se nedozvěděli. Vzhledem k tomu, že je syn zapsán na kroužek Mayi, video poskytující kratičký přehled o GIMPu, CANVě a PHOTOPEI jej už opravdu nevytrhlo. Při pokusu zobrazit odkazovanou stránku nám navíc několikrát vyskočil error, který nebyl na naší straně. Také bych možná raději zvolila QR kódy namísto složitých kódů číselných, které bylo nutno pozorně přepisovat z knihy. Závěrem bych shrnula, bohužel, čekali jsme víc, i vzhledem k tomu, že autor pracuje na ČVUT.