Akciové trhy a investování přehled
Josef Jílek
Kniha Akciové trhy a investování univerzitního profesora Josefa Jílka navazuje na knihu Finanční trhy a investování. V první části se autor zaměřil na podstatu a vývoj akciového trhu ve světě a v České republice. Popsána jsou témata jako historie a druhy akcií, oceňování a obchodování s akciemi, akciové indexy, depozitní poukázky, akciové opce a privatizace v České republice. Dále jsou uvedeny akciové bubliny včetně Velké hospodářské krize, účetní skandály na počátku tohoto století, fúze a akvizice a dopad akciového trhu na hospodářství. Druhá část se věnuje teorii portfolia. Třetí část se zaměřuje na stavební spoření, fondy kolektivního investování, penzijní fondy, životní pojištění a stručně na investice do nemovitostí. Poslední část se věnuje nekalým praktikám a daním na finančním trhu. Kniha je základem pro finanční a investiční rozhodování domácností a podniků. Předností knihy je praktický pohled na finanční trh. Užitečné informace zde naleznou jak finanční experti, tak i široký o kruh zájemců o problematiku akciového trhu a investování. Kniha je dobrým vodítkem pro každého, kdo se chce orientovat v současném složitém finančním světě. Vzhledem k její ucelenosti a komplexnosti jde o jedinečné dílo... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Akciové trhy a investování. Přihlašte se a napište ho.
Velmi dobrý exkurz do této oblasti, docela rozsáhlé, ale pro studenty nebo lidi z odborné veřejnosti skvělá pomůcka a učebnice. Kniha podle mého názoru není příliš vhodná pro laickou veřejnost, protože jde místy docela do hloubky dané oblasti, ale pro studenty je to skvěle napsaná učebnice.
Kniha Akciové trhy a investování v seznamech
finance cenné papíry finanční trh investování
2009 | Akciové trhy a investování |
2009 | Finanční trhy a investování |
2013 | Finance v globální ekonomice II: Měnová a kurzová politika |
2013 | Finance v globální ekonomice I: Peníze a platební styk |
2010 | Finanční a komoditní deriváty v praxi |
Musím říct, že poslední dobou se o akciové trhy začínám zajímat čím dál víc. Začalo to přečtením základních informací a následovala právě tato kniha, která mě dokonale uvedla do světa akcií a investování. Tuto knihu proto rozhodně doporučuji k přečtění. Získáte dokonalý přehled o tom, jak to na burze chodí.