Ako byť šťastný přehled
Jeho Svatost Dalajlama XIV. (p) , Howard C. Cutler
Jeho svätosť 14. dalajláma je autorom mnohých kníh, no táto je jeho najpredávanejšou. Prostredníctvom meditácií a príbehov v nej dalajláma ukazuje, ako čeliť depresii, úzkosti, hnevu, žiarlivosti alebo zlej nálade. Pomôže nám nájsť vnútorný pokoj v hlavných oblastiach života, ktorými sú vzťahy, zdravie, rodina, práca a duchovno. Pri vzniku knihy dalajláma spolupracoval s americkým psychiatrom Howardom C. Cutlerom, vďaka čomu má buddhistické rozprávanie o šťastí presah do západniarskej tradície.... celý text
Duchovní literatura Filozofie Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2016 , Slovart (SK)Originální název:
The Art of Happiness, 1998
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ako byť šťastný. Přihlašte se a napište ho.
Zajímavá kniha s otázkami západního životního stylu Dalajlamovi. Nad knihou je potřeba strávit více času a zamyslet se, jak vlastně žijeme a chováme se jeden k druhému a zda to vše máme vlastně zapotřebí. Kniha ve mě zanechala opravdu hluboký dojem a dala mi hodně odpovědí, ale také naskočilo pár otázek.
Nevím, jestli nějakou knihu napsal přímo Dalajláma, ale mám za to že ne. Proto se k jeho myšlenkám můžeme dobrat třeba tak, že si přečteme rozhovory, které s ním vede někdo jiný. Já bych se asi ptal na jiné věci, ale jako vhled mi to přišlo zajímavé a světonázorově moc hezké. Kéž by nás lidí takto smýšlelo více.
Kniha Ako byť šťastný v seznamech
Krásna kniha zahrnující důležité životné problémy z hlediska Dalajlámy a buddhismu. Doporučuji, jak všechny knihy Dalajlamy.