Ako sa rozprávať so zvieratami přehled

Ako sa rozprávať so zvieratami
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/361826/bmid_ako-sa-rozpravat-so-zvieratami-dsx-361826.jpg 3 2 2

Jon Katz sa opiera o svoje bohaté skúsenosti z vyše päťdesiatročného súžitia so zvieratami a výcvik vníma ako spôsob poznávania zvierat, milovania ich a pomáhania im, aby boli v našom svete v bezpečí. Prostredníctvom zábavných, ale i dojímavých...

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ako sa rozprávať so zvieratami. Přihlašte se a napište ho.

Lessana
27.01.2025 3 z 5

So základnou myšlienkou knihy, respektíve jej výstupom sa nedá nesúhlasiť. Najefektívnejším spôsobom komunikácie so zvieratami je vizualizácia. Teda vyčistiť si hlavu, byť pokojný, sebaistý, láskavý a predstaviť si presne to a len to, čo chcete, aby sa v danej chvíli udialo. Ono to, chvalabohu a našťastie, funguje aj so všetkým ostatným, nielen pri komunikácii so zvieratami.
Ale späť ku knihe... nesedel mi autorov štýl, preto len 3 hviezdičky v mojom hodnotení. Verím, že preňho to bola akási terapia - písanie. Ale nepodal to spôsobom, ktorý by zarezonoval. Iste, niektoré jeho zážitky so zvieratami sú zaujímavé, ale... na môj vkus tam bolo až príliš nedobrovoľnej smrti a autorove zdôvodnenia u mňa jednoducho neobstáli.
Okrem vizualizácie, ktorú skúšam aj s našou sučkou a funguje, ma v knihe zaujalo vyjadrenie, s ktorým sa stotožňujem, že ľudia sa k zvieratám správajú dvojakým spôsobom: 1.) tak, ako sa k nim správali rodičia v detstve, alebo 2.) tak, ako by chceli, aby sa k nim rodičia v detstve správali.

Kniha Ako sa rozprávať so zvieratami v seznamech

Jon Katz
americká, 1947