Alchymista přehled

Alchymista
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424340/mid_alchymista-hdm-424340.jpg 4 902 902

Nicolas Flamel žil ve 14. století ve Francii a říká se, že objevil tajemství věčného života. Když zemřel, byla jeho hrobka nalezena údajně prázdná. Možná že nalezl recept na elixír života v knize starodávných kouzel a stále žije. Během let se stal ochráncem a strážcem knihy mága Abraháma, která mu nejen propůjčila dlouhověkost, ale také ho hmotně zabezpečila. S její pomocí je schopen vyrábět zlato z obyčejných kovů nebo drahokamy z obyčejných kamenů. Naneštěstí se kniha může stát v nepravých rukou tou nejmocnější zbraní proti lidstvu a celému světu. Přesně tak ji hodlá použít i Dr. John Dee, který knihu ukradne. Jediní, kteří mohou zabránit katastrofě, jsou dvojčata Josh a Sofie. Nevědí ještě, že o jejich osudu bylo rozhodnuto dlouho předtím, než se narodili. Oba totiž, jak bylo předpovězeno, mají moc rozhodnout závěrečnou bitvu dobra se zlem a zachránit nebo zničit řád světa.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Knižní klub

The Alchemist, 2007

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Alchymista. Přihlašte se a napište ho.

martianekk
31.10.2024 5 z 5

Z mého pohledu hezky napsaný historický román. Je zde napětí i magično, skvělé popisy pocitů a prožitků hlavních hrdinů. Za mě skvělá kniha.

Holofaust
19.08.2024 4 z 5

První kniha mě bavila využití historických postav a zajímavostí pro knihu byl dobrý nápad i cesta ale celkově mě přijde že se příběh hrozně vleče a nemá to žádný spád nápad dobrý i když celá ta magie je tam dost nedomyšlená a stále to naráží na nějakou logiku

Ninawimm
10.06.2024 2 z 5

kniha byla dobrá fajn příběh dobrá zápletka atd. Neměla ale takové to kouzlo jako hraničářův učeň nebo Alea dívka moře. Jakmile tam dlouho nebyla přímá řeč nudila jsem se. Jinak všem doporučuji

Kniha Alchymista v seznamech

v Přečtených1 578x