Ve stínu pětilisté růže přehled
Jan Bauer
Alchymisté série
Volné pokračování historického románu Záhada kamene mudrců nás zavádí do Třeboně na sklonku 17. století, kam se pod ochranu Viléma z Rožmberka uchýlili dva angličtí alchymisté John Dee a Edward Kelley. Nablízku je jim tajný jezuitský agent Šimon Dlouhoveský, který se chce zmocnit starobylého pergamenu s receptem na kámen mudrců. Když je Dee nečekaně královnou Alžbětou povolán zpátky do Anglie, putuje v jeho stopách i Šimon s cílem alchymistu zničit. Kelley se zatím ocitá na pražském dvoře císaře Rudolfa II. jako jeho největší oblíbenec. Naráží však nejen na papežského nuncia a španělského vyslance, ale i na nebezpečného intrikána Jiřího Hunklera...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ve stínu pětilisté růže. Přihlašte se a napište ho.
Tuto knihu bych označil jako jednu ze slabších příběhů pana Bauera.Uvidíme co nám nachystá díl závěrečný.
Příběh pokračuje ve stejném duchu, všichni se hemzají kolem kamene mudrců, či elixíru mládí, objevují se nové postavy, dokonce i agent Shakespeare, všichni někam utíkají, aby posléze byli lapeni atd. Ovšem žádnou strhující akci nečekejte, když už jsem začal, dočtu i poslední díl.
Kniha Ve stínu pětilisté růže v seznamech
2014 | Milenec rudé komisařky |
2009 | Pražský rozparovač |
2015 | Krvavé léto |
2009 | Vampýr z Koňského trhu |
2005 | Co v učebnicích dějepisu nebylo |
Bída s nouzí! Tentokrát jsem si naběhla.