Záhada kamene mudrců přehled
Jan Bauer
Alchymisté série
Nový historický thriller Jana Bauera nás zavede do druhé poloviny 16. století, do doby panování císaře Rudolfa II. Kdesi v Praze je prý od časů Karla IV. ukryt recept na kámen mudrců. Pátrají po něm všichni alchymisté, včetně učeného Angličana Johna Deeho a jeho přítele Edwarda Kelleyho, tajemný hrabě Bragadino, císařský antikvář Ottavio Strada i bratři Tovaryšstva Ježíšova. Cesta k tomuto receptu slibujícímu výrobu zlata i elixír věčného mládí vede do ponurých uliček pražského ghetta, do záhadného podzemí královského hradu a do jednoho jihočeského kláštera. Rudolfinské Čechy se stávají dějištěm dramatických událostí, v nichž jde příliš často o život. Je onen alchymistický recept pouhou legendou, nebo skutečností? Kdo z těch, kteří o něj usilují s leckdy ne právě chvályhodnými úmysly, se ho nakonec zmocní?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Záhada kamene mudrců. Přihlašte se a napište ho.
Tato kniha mě dost zklamala. Jak se mi jiné knihy od p. Bauera líbí, tak mi dalo dost práce knihu dočíst. Zdlouhavě vyprávěný příběh, vlastně o ničem. Některé pasáže byly zajímavé, ale jako celek zklamal. Těším se na další jeho knihy.
Kniha Záhada kamene mudrců v seznamech
2014 | Milenec rudé komisařky |
2009 | Pražský rozparovač |
2015 | Krvavé léto |
2009 | Vampýr z Koňského trhu |
2005 | Co v učebnicích dějepisu nebylo |
Je to docela čtivé, ale není to ono, na co jsem zvyklý od autora. Proto si myslím, že by bylo docela zajímavé, kdyby záhadu Kamene mudrců zkusil napsat také Vondruška.Abychom mohli srovnat, kdo dá tomuto tématu větší spád a napětí. Nevím, kdo by byl lepší.