...ale máma to vařila líp přehled
Kamila Skopová
...ale máma to vařila líp je druhé vydání úspěšného titulu, jehož prostřednictvím se známá výtvarnice a folkloristka pokouší nabourat vžitou představu o kuchařské knize jako vyloženě účelové, nenáročné literatuře beze snahy o vytříbenou slovesnost a stylistiku. Stejně jako v předchozích titulech Hody, půsty, masopusty nebo Rodinné stříbro aneb Klenoty domácí kuchyně pro ni typickým způsobem prosazuje názor, že všechno, co jíme, by mělo být připravováno s pozorností a láskou. Vaření má být kreativní činností, zábavou a dobrodružstvím, nikoliv každodenní nepříjemnou povinností. Povídání Kamily Skopové o vaření není proto obyčejným přehledem kuchařských předpisů, které je nutné bezezbytku kopírovat. Každá začínající kuchařinka (dnes nejednou i ta v kalhotách) by si totiž měla všechno sama vyzkoušet, občas i něco zkazit, aby mohla následně tvořit svobodně dle vlastní chuti a fantazie. Kniha ...ale máma to vařila líp servíruje nejen tradiční jídla české kuchyně, ale také pokrmy cizokrajné. Vedle toho přináší například přehled nejdůležitějšího koření, bez nějž se žádná správná kuchyně neobejde, a spoustu dalších praktických rad a zajímavostí, které ocení kuchtíci všech generací.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize ...ale máma to vařila líp. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (1)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha ...ale máma to vařila líp v seznamech
v Přečtených | 8x |
ve Čtenářské výzvě | 1x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 3x |
v Chystám se číst | 3x |
v Chci si koupit | 5x |
Spousta tradičních receptů, tak jak je vařívávaly babičky. Naštěstí přežily do dnešních dnů, a za to, že se je podařilo zaznamenat, jsem moc vděčná. Kdejaký foodbloger s trhaným masem a exotickými, ultradrahými přísadami se může jít zahrabat :)