Alenka v kraji divů a za zrcadlem (1970) | Databáze knih

Alenka v kraji divů a za zrcadlem přehled

Alenka v kraji divů a za zrcadlem
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152315/bmid_alenka-v-kraji-divu-a-za-zrcadlem-a7p-152315.png 4 1280 1280

Nejznámější dílo matematika, logika a učence Lewise Carrolla vypráví příběh zvídavé dívky Alenky, která se rozhodla pronásledovat podivuhodného Králíka s hodinkami. Skokem do králičí nory se začne rozvíjet příběh plný podivuhodností a fantasijních Alenka se zde setká se šklebivou Kočkou, dostane se do potrhlé čajové Společnosti, zahraje si kroket se srdcovým Králem a Královnou, a prožije spoustu dalších neuvěřitelných dobrodružství. Vychází k premiéře filmu Alenka v říši divů v režii Tima Burtona, v hlavní roli s Johnny Deppem.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (CZ)

Alice's Adventures in Wonderland - Through the Looking-Glass, 1865

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Alenka v kraji divů a za zrcadlem. Přihlašte se a napište ho.

cukrovka
22.02.2025 1.5 z 5

Knížka mě vůbec neoslovila. A myslím, že ani v dětství bych z ní nadšená nebyla. Bylo tam pro mě spousta absurdit a nelogičnosti.

fis.rena
22.02.2025 1.5 z 5

Ze čtení Alenky mám stejné pocity jako když jsem jí četla poprvé. Nikterak mě příběh neoslovil. Ani dceru,která četla do ČD.
Opět mám raději televizní formu,která ale úplně neodpovídá obsahu knihy. Nicméně je hezčí a sympatičtější!

Slezadav
25.01.2025 2 z 5

Kdybych tuhle knihu četl sám a ne s dcerou, tak hodnocení dopadne ještě hůř.
Jediným kladným bodem může být samotná Alenka, která je svým způsobem odvážná, odporuje autoritám a je schopna se vypořádat s nečekanými nástrahami, myslím, že dcerka se v ní celkem našla.
Nicméně upřímně nechápu, proč je zrovna tahle kniha slavnou klasikou. Asi to bude souviset s mojí nelibostí vůči absurditám, ale tohle nebylo nic než snůška absurdit. Scény se střídaly bez jakékoliv logické návaznosti. Říkanky byly tupé a nudné.
Kniha byla celkově velmi zmatená a postrádala nějaký ucelenější děj. Pokud se tohle někomu líbí, tak v tom musí být buď extrémní dávka nostalgie z dětství nebo je to někdo, kdo má rád absurdno. Fakt nevím, proč je zrovna tohle tak uznávaná kniha a proč v 19. století mohla tolika lidem učarovat.

Knižní novinky (20.3. - 26.3.)

21.03.2017

Knižní novinky (22. - 30. 4.)

22.04.2013

„Začni na začátku,“ pronesl král důstojně, „a běž, až dojdeš na konec; potom se zastav.“

Ocenění knihy (1)

1984 - Bologna Ragazzi Award (BRAW) (Cena za ilustraci pro mládež - ilustrátorka Markéta Prachatická)

Kniha Alenka v kraji divů a za zrcadlem v seznamech

v Přečtených2 018x
v Mé knihovně708x