Alenkina čítanka přehled
Eduard Petiška
Víte, děti, že malá Alenka má doma moře? A jste zvědavé, co všechno může zažít na výletě s dědečkem, nebo když se obuje do maminčiných střevíčků? Půvabné ilustrace Heleny Zmatlíkové doprovázejí Alenčiny veselé příběhy, úsměvné pohádky o zvířátkách a věcech, které Alenku obklopují. Čtivá vyprávění jsou doplněna krátkými říkadly a vtipnými, lehce zapamatovatelnými básničkami.... celý text
Literatura česká Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 1986 , Mladé letáOriginální název:
Alenčina čítanka, 1971
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Alenkina čítanka. Přihlašte se a napište ho.
"Z pravěku"
Po letech, kdy jsem knihu odložila s tím, že jsem na ní už stará a nevrátím se k ní jsem si ji přečetla znovu a vrátila se tak do dětství.
Úsměvné příběhy o malé Alence a její rodině, kamarádech a světu, ve kterém žije a chce to zkoumat svým dětským pohledem. V příbězích , které se střídají s pohádkami o plyšových zvířatech Alenky se objevuje způsob přemýšlení malé holky a braní věci doslova ( Slepice má slepičátko. Kohout kohouťátko. Mám dost penězí?). Krásné ilustrace Heleny Zmatlíkové.
Kniha Alenkina čítanka v seznamech
pohádky pro děti čítanky zvířátka dětská dobrodružství
2005 | Staré řecké báje a pověsti |
1975 | Birlibán |
1996 | Alenčina čítanka |
1986 | Příběhy tisíce a jedné noci |
1987 | Anička a básnička |
Opět knížka z mého dětství ,některé jsou kapitoly napínavé, krásný dětský Alenčin svět, kde si povídá a medvídkem Medouškem a Hášenkem.